The Caligula Effect už začátkem května!
Novinka The Caligula Effect už začátkem května!

The Caligula Effect už začátkem května!

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

9

Atlus konečně potvrdil datum vydání RPG od FuRyu a Aqurie na západě!

Reklama

Tak jsme se konečně dočkali. To byly první slova, která mne napadla při přečtení zprávy od Atlusu, že 2. května vydá pro PS Vitu v Americe a v Evropě hru The Caligula Effect. Možná vás trošku zmate název, ale jde o stejné RPG, které před časem vyšlo v Japonsku jako Caligula, bohužel se na západě bude prodávat pouze digitální verze hry.

Na RPG The Caligula Effect pracují vývojáři Sword Art Online: Hollow Fragment společně se scénáristou první a druhé Persony.

The Caligula Effect je hra o ideální společnosti, kde se všichni mají dobře. Pokud jste hloupá ovce. Tento ideální stav je ve hře zobrazen fungováním střední školy v Kishimai. Všichni studenti prožívají spokojený život, chodí na výuku a na denní vystoupení virtuálního idolu μ (vyslovováno "mý"). Zatímco jsou prakticky všichni studenti s tímto idylickým způsobem života spokojeni, několik z nich bohužel odhalí o tomto svém životu děsivou pravdu: všechno je prachsprostá lež.

"Dokonalý" svět, ve kterém žijí je pouhá vykonstruovaná virtuální realita Mobius, vytvořená a ovládaná prostřednictvím μ. Hlavní protagonista hry toto tajemství odhalí a spojí se se skupinou dalších "osvícených" studentů, kteří si začnou říkat Go-Home Club a pokusí se z falešného světa uniknout. Bohužel to není až tak jednoduché, v cestě za svobodou jim stojí studenti s vymytými mozky zvaní Digiheads, musí bojovat proti podivným muzikantům, konfrontovat μ a čelit svým nejniternějším traumatům.

Ve hře The Caligula Effect existuje více než 500 NPC, které můžete připojit do své skupiny a které vám pomohou v boji. Každému z nich můžete dopředu přiřadit příkazy jako obrana, podpora, atd... a každá postava má i svůj originální vedlejší příběh, který budete odkrývat pomalu plněním různých úkolů. Problém je v tom, že ve skupině můžete mít nanejvýš čtyři postavy.

Soubojový systém Imaginary Chain umožňuje dopředu plánovat své kroky. Jakmile se setkáte s nepřáteli, můžete si vybrat z více než 100 různých dovedností. Při výběru dovedností můžete dobu, kdy má k akci dojít a pak jen sledovat simulovaný náhled boje ještě předtím, než k němu skutečně dojde. Můžete tak dopředu maximalizovat škody tím, že vytvoříte smrtící útočná komba a řetězení útoků mezi členy skupiny a nedovolte nepřátelům, aby mohli vůbec popadnout dech.

The Caligula Effect je také o hudbě, takže se můžete těšit na skladby od OSTER project, 40mP, 164, cosMo@Bousou-P a dalších. Abyste si udělali představu o hudbě, můžete navštívit oficiální stránky hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama