The Game Awards z pohledu sledovanosti zastínilo upadající Oscary
Novinka The Game Awards z pohledu sledovanosti zastínilo upadající Oscary

The Game Awards z pohledu sledovanosti zastínilo upadající Oscary

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se na porovnání obou akcí.

Reklama

Pořadatel a moderátor akce The Game Awards Geoff Keighley na svém Twitteru odhalil sledovanost letošního ročníku. Z čísel vyplývá, že šlo o nejsledovanější ročník, který vidělo 103 milionů lidí. Meziročně se jedná o 20% nárůst. Jelikož bývá The Game Awards už od svého počátku považováno za obdobu filmových Oscarů, tak se nabízí srovnání právě s touto tradiční akcí filmového průmyslu.

Z přehledného srovnání jednotlivých ročníků od herního analytika s přezdívkou Benji-Sales nevychází Oscaři vůbec dobře. Pro doplnění dodáváme, že letos sledovalo udílení cen americkou Akademií filmového umění a věd „pouze“ 15,6 milionu lidí, což je výrazně méně než herní The Game Awards.

Je však nutné zmínit, že čísla Oscarů uvádějí průměrnou sledovanost, která v průběhu vysílání různě kolísá. Navíc je stále nutné myslet na to, že zatímco přenos The Game Awards lze skrze různé kanály sledovat živě zdarma, tak Oscaři stále sází především na televizní diváky a různé placené platformy.

Trend sledovanosti obou akcí je však neúprosný. Zatímco u The Game Awards každoročně roste, tak u Oscarů je dobře patrný opačný trend a postupný úpadek. Na zvyšující se zájem o udílení herních cen poukázal rovněž reportér deníku Washington Post Gene Park, který prozradil, že zpravodajství z The Game Awards z pohledu čtenosti každoročně překonává všechny ten den zveřejněné články.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama