The Last of Us není lineární jako Uncharted
The Last of Us Novinka The Last of Us není lineární jako Uncharted

The Last of Us není lineární jako Uncharted

Michal Burian

Michal Burian

10

Od The Last of Us rozhodně nečekejte Uncharted. Přestřelky nebudou tak velké.

Reklama

Oficiální PlayStation Magazín přinesl nové exkluzivní informace o chystané akční adventuře The Last of Us od studia Naughty Dog, tvůrci série Uncharted.

The Last of Us nebude tak lineární jako hry ze série Uncharted, avšak nečekejte žádný otevřený svět. Volně budete moci prozkoumat lokalitu, rozhodnout se zda zajdete do kavárny nebo půjdete podle příběhového scénáře.

Jde pouze o vaše rozhodnutí. V kavárně a dalších podnicích totiž mohou číhat nepřátele, kteří v jednom případě drží NPC postavu, jež můžete zachránit. Nebude to ale mít přímý vliv na příběhovou stránku hry.

Joel a Elli, hlavní postavy, budou muset hledat munici, zapomenout tak máme na velké přestřelky jako v dobrodružství Nathana Drakea. Naskytnou se i situace, kdy si oba budou muset navzájem pomáhat, někdy i v méně zřetelné formě.

V traileru Joel vypadal jako drsňák, skutečnost je ale jiná. Joel se bojí stejně jako Ellie a spíš se snaží vyhnout konfrontaci s nepřítelem jak je jen možné. Nepřátele budou rychlejší a hbitější než v Uncharted. Pokud někoho zabijete, neschováte se do úkrytu a nevyčkáváte na další protivníky, místo toho běží pryč, protože se oba dva bojí, že zvuk přestřelky přiláká ještě víc nepřátel.

Co se grafiky týče, hra využije nový systém pro osvětlení a nový typ vykreslování.

Naughty Dog tvrdí, že The Last of Us je jejich největší trumf v historii a také prokletí, protože všichni jejich nový titul budou srovnávat se sérií Uncharted.

The Last of Us prozatím nemá stanoveno přesné datum vydání, na trhu by se mělo nejdříve objevit koncem letošního roku nebo v roce 2013 exkluzivně pro konzole PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama