The Last of Us Part 2 je hra pro dospělé a podle toho je prezentována
Detroit: Become Human Novinka The Last of Us Part 2 je hra pro dospělé a podle toho je prezentována

The Last of Us Part 2 je hra pro dospělé a podle toho je prezentována

Michal Burian

Michal Burian

49

Stejně je to s ukázkou domácího násilí na ženách a dětech v Detroit: Become Human.

Reklama

Někteří hráči byli z pondělního filmečku lákající na survival thriller The Last of Us Part 2 nadšeni. Našla se ale početná skupinka lidí, která nechápala tak brutální atmosféru a ozývaly se názory, že tohle už není to The Last of Us, které jsme na PS3 a poté na PS4 mohli hrát. Netrvalo dlouho a na stížnosti reaguje prezident evropské divize Sony.

Jim Ryan v rozhovoru pro The Telegraph mluvil hned o dvou připravovaných hrách, které měly prezentaci v rámci tiskové konference PlayStationu na Paris Games Week. The Last of Us Part 2 totiž nebylo jediným titulem, který některé zvedl ze židle. Tím druhým byl Detroit: Become Human, který v traileru ukázal domácí násilí na ženách a dětech.

Ryan na těchto dvou trailerech nevidí nic špatného. Především z důvodu, že obě hry jsou určeny pro dospělé hráče.

„Na PGW jsme ukázali krásnou škálu her. The Last of Us Part 2 dělají dospělí lidé pro dospělé hráče. Neměl bych předbíhat, ale pravděpodobně dostane věkové doporučení 18+. To je fér. Dospělí hráči mají tenhle druh her rádi. Pro druhé spektrum máme jiné hry, třeba Concrete Genie, kterou si chce má osmiletá dcera zahrát.“

„Z mého pohledu poskytujeme platformu pro lidi, kteří dělají hry, ať už to jsou naše vlastní studia nebo jiní vydavatelé, přinášejí na tuto platformu obsah. Musíme akorát zajistit, aby správný obsah hráli správní lidí - zejména z důvodu věku. Myslím, že The Last of Us Part 2 byl skvělou prezentací na konec tiskové konference.“

Závěr rozhovoru Ryan dodal, že hry pro dospělé se mají prezentovat způsobem, který odpovídá dospělým hráčům. Co si o tom myslíte? Z mého pohledu dává vyjádření šéfa evropské divize Sony smysl a je rozumné. Přece nebude PlayStation ustupovat a prezentovat hry tak, aby se zavděčil všem. To ani nejde. Já osobně byl z filmečku na The Last of Us Part 2 mírně zklamán, ale to pouze z důvodu, že jsem očekával něco jiného. Naughty Dog se totiž zaměřili na atmosféru, která bude hodně brutální a my se máme jistě na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama