The Last of Us Part II slaví dva roky od vydání
Novinka The Last of Us Part II slaví dva roky od vydání

The Last of Us Part II slaví dva roky od vydání

Martin Zavřel

Martin Zavřel

79
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Technicky i výtvarně zůstává hra pořád nepřekonaná.

Reklama

Právě dnes, 19. června 2022, jsou to dva roky od vydání The Last of Us Part II. Jednalo se tenkrát o vzácný případ velmi nákladného projektu, jehož tvůrci se rozhodli "nejít na ruku fanouškům" a otočili pojetí hry směrem, který snad nikdo nečekal (pokud tedy odhlédneme od brutálních úniků před vydáním). Výsledkem byla hra, kterou někteří milovali a jiní nenáviděli. V naší recenzi tenkrát zazněl následující verdikt:

"Všechno, co dělala jednička, dělá dvojka lépe. Jde o další mimořádně výpravnou a emotivní pouť s nezapomenutelnými postavami. Zároveň také o posun v technickém i výtvarném zpracování videoher. Jako vždy, to neznamená, že je The last of Us: Part II úplně pro každého - obzvláště pokud máte slabší žaludek a vadí vám explicitní násilí. Pokud jej ale skousnete, čeká na vás jedna z nejlepších her generace."

Za zmínku rozhodně stojí, že technické i výtvarné kvality hry velmi vysoce ocenili i experti konkurence, jak jsme se mohli dozvědět díky internímu posudku, vypracovanému pro Xbox divizi Microsoftu a následně poněkud nechtěně zveřejněnému během soudního sporu mezi Epic Games a Apple:

"Výprava a důraz na detail v The Last of Us Part II je absolutní špičkou po všech stránkách a celková prezentace je výrazně pokročilejší než cokoliv, co jiné týmy vytvořily na konzolích nebo PC. Ne každý herní design může podporovat takovouto míru vizuálních detailů a ne každý tým má talent nebo peníze aby na ni dosáhl, ale tato hra nastavuje novou laťku tomu, co bychom snad mohli dokázat s příští generací konzolí. The Last of Us Part II je nesmírně vzácnou videohrou: to, čeho dosahuje po stránce umění vyprávět příběhy videoherním formátem, převažuje nad tím, zda se to každému "líbilo" nebo se u toho "bavil"."

The Last of Us Part II slaví dva roky od vydání

Hra na konci roku také vyhrála po celém světě naprosto bezprecedentních 321 anket o nejlepší herní titul roku, a to jak od odborné veřejnosti, tak od samotných hlasujících hráčů. Stala se tak zatím nejvíce oceňovanou hrou roku v zaznamenané historii. Nezbývá než doufat, že (nejen díky čerstvému oznámení remaku prvního dílu pro PC) je jen otázkou času, než se i tento PlayStation klenot dostane také na další platformy a další hráči tak budou moci docenit jeho kvality.

ANKETA: Jak na The Last of Us Part II vzpomínáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama