The Last of Us už v příštím roce?
The Last of Us Novinka The Last of Us už v příštím roce?

The Last of Us už v příštím roce?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Naughty Dog odhalilo datum vydání veleočekávané nové IP The Last of Us. Premiérový díl plánuje na přelom roku 2012 a 2013. A to není jediné překvapení.

Reklama

Abychom byli přesní, studio zatím přesně neví, zda se titulu dočkáme na konci roku 2012, nebo na začátku roku 2013, rozhodně by to ale nemělo být později.

Server USA Today odhalil také něco málo podrobností o hře. Ta by se měla hrát z pohledu třetí osoby, stejně jako Uncharted, a Christophe Balestra z Naughty Dog dodal, že se snaží tímto titulem pozvednout herní průmysl na stejnou respektovanou úroveň, kde je v současné době kinematografie.

„Chceme inovovat herní průmysl, přeměnit jeho podstatu a dokonce i jeho označení jako takové. Chceme, aby pojem ‚videohra‘ už nebyl možný. Nebude to hra v přímém smyslu slova, kde je poražený a je vítěz. Bude to zážitek,“ nechal se slyšet Balestra.

Samotná idea celé hry spočívá v seriálu Planet Earth z kanálu BBC. Tvůrci se inspirovali několika díly dokumentu, který pojednává o smrtelné houbovité bakterii Cordyceps Fungus, která se dostává do mozku hmyzu, prorůstá jím a zabíjí všechno v dosahu. Zcela samozřejmě všechny ihned napadla lidská verze této bakterie.

Naughty Dog také potvrdil účast světoznámého skladatele Gustavo Santaolalla, Oscarového vítěze, který pro hru vytvoří unikátní soundtrack. Pokud vás zajímá jeho tvorba, podívejte se po soundtracku k filmům Babel či Brokeback Mountain. Část jeho tvorby je také slyšet na konci VGA traileru ke hře.

Velmi příjemnou zprávou je také ujištění studia, že ve hře zdaleka nebudou hrát hlavní roli zombie a zohavené lidi celkově. Nejdůležitějším faktorem bude atmosféra a vztah mezi Joelem a Ellie. No můžeme si přát něco lepšího?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama