Zelda Novinka The Legend Of Zelda: Echoes of Wisdom představuje svět i novou mechaniku

The Legend Of Zelda: Echoes of Wisdom představuje svět i novou mechaniku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

V hlavní roli kreativita, překážky půjdou překonat mnoha způsoby.

Reklama

V červnovém Directu Nintendo překvapilo oznámením zcela nové 2D Zeldy, ve které tentokrát skutečně budeme hrát za titulní princeznu Zeldu. Už tehdejší trailer toho ukázal poměrně dost, ale vývojáři si ještě spoustu věcí pošetřili do další ukázky, kterou dnes Nintendo zveřejnilo.

První část ukázky představuje rozmanitý svět, v němž se budeme pohybovat. Čeká na nás poušť, bažiny, vulkán či vodní lokace, ve kterých bychom našli nejenom neprobádané končiny, ale také vesnice plné obyvatel, kteří nám mohou zadat vedlejší úkoly. Svět je poměrně velký, a aby ho princezna nemusela jen procházet po svých, bude mít k dispozici koně.

Nová ukázka ale především představila úplně novou mechaniku. Zatímco oznamovací trailer se zaměřil na vytváření ech, tedy kopií předmětů, tentokrát jsme se měli možnost podívat na mechaniku jménem „Bind“. 

Jak už název napovídá, Zelda se pomocí ní může spoutat s nějakým předmětem, který tak kopíruje její pohyby, což se hodí pro odstranění velkých překážek či nebezpečných nepřátel. Bind navíc můžeme použít také v obrácené verzi, kdy je Zelda navázána na pohyb spojeného předmětu, jako například pohyblivé plošiny či nějaké zvíře.

Echa a Bind se dají různě kombinovat, což bude pro překonání překážek klíčové. Vývojáři vyloženě vybízí hráče, aby byli kreativní, což už se povedlo u loňského Tears of the Kingdom, k němu ostatní někteří hráči Echoes of Wisdom přirovnávají.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom dorazí na Nintendo Switch 26. září.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama