The Next Big Thing – další velká věc od Pendula
Preview The Next BIG Thing Článek The Next Big Thing – další velká věc od Pendula

The Next Big Thing – další velká věc od Pendula

Milan Votava

Milan Votava

3

Španělské studio Pendulo se vrylo do paměti všech milovníků adventur díky sérii Runaway a nyní na nás chystají něco opravdu velkého – The Next Big Thing.

Reklama

Celkem se třemi díly Runaway se prezentovalo studio Pendulo a nutno podotknout, že vždy se jednalo o opravdu velmi dobré adventury. Runaway již studio Pendulo dalo sbohem, ale adventurám nikoli, proč by se také někdo vzdával něčeho, v čem je doopravdy dobrý? Díky tomu se tak můžeme těšit na úplně nové dobrodružství, nové postavy a zcela nové hádanky, které pro nás studio Pendulo chystá v jejich novém počinu The Next Big Thing.

Hra nás zavede do Hollywoodu v den Halloweenu, kdy se koná předávání cen hollywoodských monster. Svět v The Next Big Thing se totiž od toho našeho v jedné věci zásadně odlišuje. Zde totiž žijí obyčejní lidé společně s nejrůznějšími obludami a monstry. A i monstra se musejí nějak uživit, a tak někteří účinkují ve filmech a jsou v nich opravdu dobří, z toho také ono předávání cen. Pokud se vám tento scénář zdá povědomý, nemýlíte se. S podobným konceptem se již před několika lety prezentovala hra Hollywood Monsters. Od té si studio Pendulo vypůjčilo začátek hry, avšak zbytek se již odvíjí čistě v jejich režii. Pokud jste tak Hollywood Monsters hráli, nemusíte se bát, že by vás čekalo jedno a totéž dobrodružství.

Novinář, ten tvrdej chlebá má…

Hráč samotný bude mít k dispozici celkem dvě hratelné postavy. První je Dan Murray, sportovní žurnalista, který má vše na háku, s nikým se příliš nemaže a placatku s kvalitní whiskey má vždy po ruce. Druhou postavou je bulvární novinářka Liz Allaire, která notně touží po velké kariéře a úspěchu, avšak občas jedná velmi roztržitě a sem tam se neubrání přirovnání k přihlouplým blondýnkám. Dan a Liz se příliš v lásce nemají, ale na předávání cen monster se vypraví z redakce společně, jelikož podobnou událost si ani jeden z nich nechce nechat ujít.

Po předávání cen se společně vydávají na afterparty do vily pana William A. Fitzrandolpha, kde se Liz snaží opět získat nějaké zajímavé informace, které by ji pomohly v její rozjíždějící se kariéře. Když už to vypadá, že opravdu narazila na něco velkého, je unesena. Druhý den po Liz není ani vidu ani slechu, a tak se Dan rozhodne Liz vypátrat. Otázkou však zůstává, co je ona senzace, po které Liz tolik šla? A nemají v tom náhodou prsty i příšery, kterých byla v době párty plná vila? Na to už budeme muset přijít každý sám.

Fór za fórem, aneb jaké to je opít robota…

Pendulo již v Runaway několikrát předvedlo, že její vývojáři mají opravdu povedený smysl pro humor, a proto se i v The Next Big Thing můžeme těšit na příběh okořeněný velkou dávkou humoru a vtipných scének. Na jednu takovou jsem narazil i při hraní preview verze, kterou jsem si vyzkoušel. Jednalo se o to, že Liz se potřebovala dostat do jedné zamčené kanceláře a jediný, kdo jí mohl pomoci, byl robot, jenž však díky zabudovanému skeneru postavy přesně věděl, komu může kancelář odemknout a komu ne. Jedinou jeho slabinou byl olej, který právě postrádal.

Liz se nabídla, že mu nějaký olej sežene, avšak nakonec mu místo oleje naservírovala Danovu whiskey. Robot, značně pod parou, oskenoval Liz a bylo mu už celkem jedno, koho že to vlastně skenuje. Souhlasil s tím, že kancelář odemkne. Sledovat opilého robota, který se odráží od jedné zdi ke druhé, jelikož cestovat rovně již nezvládne, mě opravdu velmi pobavilo. Skvělou scénku završilo „zápasení“ robota s klíčovou dirkou, které v reálném životě absolvovat jistě již nejeden z nás.

Pokud si nevíte rady, poproste pana vypravěče…

Velmi zajímavým zpestřením hry je možnost využívat pomoci vypravěče. Tuto možnost mohou využít všichni hráči, kteří budou hrát hru na lehčí obtížnost a jedná se o opravdu velkou výpomoc, kterou jistě využijí mladší hráči, a také nepříliš zběhlí adventuristé. Ve své podstatě jde o to, že pokud si již nevíte rady, využijete tuto možnost a vypravěč, s nímž se budeme setkávat po celou dobu hry, nám jednoduše napoví, jakou cestou bychom se měli dále ubírat.

Grafické zpracování hry vychází z enginu, který poháněl poslední díl Runaway, avšak tentokrát se můžeme těšit na kvalitu obrazu ve Full HD. Grafika vypadá opravdu velmi hezky a k danému žánru jednoduše sedí, velmi pěkně vypadají také doprovodné cut-scény, kterých ve hře bude zřejmě opravdu požehnaně, což je jen dobře. Z hratelné preview verze musím vyzdvihnout také dabing jednotlivých postav a především pak profesor Fly byl nadabován opravdu fantasticky. Díky skvělému dabingu ani nikterak nelittuji toho, že hra nebude obsahovat ten český, avšak české titulky jistě potěší každého, kdo si s angličtinou příliš nerozumí.

The Next Big Thing vypadá opravdu skvěle, a tak nepochybuji o tom, že Pendulo si svoji pověst studia, které vytváří opravdu kvalitní adventury, nikterak nepošramotí. Ba naopak. Jedinou chybičkou bylo příliš časté načítání jednotlivých lokací, avšak i to bych překousl. Názor na kompletní hru si budeme muset prozatím ponechat, jelikož hra vychází již tento pátek, tedy 25. března 2011.

V České a Slovenské republice vydá The Next Big Thing distributorská společnost Hypermax s českými titulky. Datum vydání ještě nebylo upřesněno, podle našich informací by se hra na pultech obchodů mohla objevit v květnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama