Novinka Tintin od Microids se představuje v prvním pořádném traileru

Tintin od Microids se představuje v prvním pořádném traileru

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Slavný belgický reportér dorazí už letos.

Reklama

O hře podle slavného belgického komiksu spisovatele a ilustrátora Hergého víme už nějakou dobu. Oficiálně se hra představila loni na podzim, ale skutečných záběrů včetně prostřihů na gameplay jsme se dočkali až teď. Hra láká na věrnost komiksu jak po příběhové, tak vizuální stránce i na hratelnost vyšetřovací adventury.

Celým názvem Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh od francouzského vydavatele Microids a studia Pendulo vychází z komiksu v češtině známého jako Faraonovy doutníky. Příběh zavede mladého reportéra a jeho psa Filutu do Egypta, kde se pokusí odhalit tajemství hrobky faraona Semtam-Chaose (v originále Kih-Oskhe). Následně je čeká cesta až do Indie, aby odhalili mezinárodní síť pašeráků drog. Chybět nebudou další čtenářům známé postavy jako dvojice poťouchlých detektivů Kadlec a Tkadlec nebo profesor Filemon Silikon, Sarcophagus chcete-li.

„Hra obsahuje všechny aspekty Tintinova světa a příběh plný zvratů, který je součástí Hergého velkého tvůrčího odkazu. Vtáhne vás do srdce tajemného Egypta a dalších nesmírně krásných zemí,“ píší autoři.

Pokud jde o hratelnost, čeká nás adventura s hádankami a mechanismy vlastními detektivním hrám, nepřijdeme ale ani o akčnější pasáže. Budeme hledat vodítka, infiltrovat nepřátelská území nebo vést vyšetřovací dialogy. Hra je naplánovaná na letošek a dorazí na PC, Nintendo Switch a obě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama