The Ship: Remasted připluje 15. února
The Ship Novinka The Ship: Remasted připluje 15. února

The Ship: Remasted připluje 15. února

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Remaster populární multiplayerové hry vyjde nejprve v Early Access verzi.

Reklama

Věřím, že multiplayerový počin The Ship: Murder Party, který poháněl Source engine od Valve, není řadě čtenářů zcela neznámý. Přesto ale neuškodí menší shrnutí.

Hra The Ship vyšla už v roce 2006 a ve své době nabídla poměrně svérázný koncept. Prostě jste se objevili někde na palubě lodi s cílem zabít jiného hráče, a to za pomoci jedné z mnoha zbraní, které jste mohli najít na palubě. Problém ale je, že i vy jste cílem někoho jiného. Každý hráč tak zároveň může být lovcem i kořistí a musí dávat pozor nejen na další hráče, ale i na stráže, kamery a běžné cestující, kteří mohou lecos zkomplikovat. Nemluvě o hlídání potřeb postavy.

Ve své době se The Ship těšila značné popularitě, ale v dnešní době už je v podstatě mrtvá. Vyhledávač serverů ve hře nefunguje, hledání hráčů a serverů jinými způsoby nemusí být vždy úspěšné a i když The Ship nabízí i singleplayerovou část, rozhodně nejde o kdovíjaké lákadlo.

Už nějakou dobu víme, že tuhle situaci se pokusí změnit remaster s prostým názvem The Ship: Remasted, potažmo The Ship HD. Včera jsme se přitom dočkali informací o datu vydání.

Remaster se objeví na Steamu už 15. února. Nepůjde ale o finální verzi, zprvu si bude hovět v sekci Early Access a nabídne čtyři mapy. Cena je stanovená na 20 dolarů, nicméně ti, kteří vlastní původní hru (o vánočních slevách jste ji mohli sehnat za směšné 1 euro), dostanou 25% slevu.

Důvod vydání Early Access verze je tradiční, tvůrci chtějí vypilovat hru a její mechanismy ve spolupráci s hráči a v závislosti na jejich zpětné vazbě. Proto nejdřív vydají jen část hry a další obsah budou doplňovat v následujících měsících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama