The Sims Medieval: Pirates and Nobles – dojmy z hraní
Speciály Článek The Sims Medieval: Pirates and Nobles – dojmy z hraní

The Sims Medieval: Pirates and Nobles – dojmy z hraní

Daniel Kremser

Daniel Kremser

7

The Sims nedá a nedá pokoj. Máme tady zase další rozšíření, které stokráte láká na osudy drsných námořníků a sličných princezen.

Reklama

V EA si musí myslet, že bez stále nových The Sims by asi nastal předčasný konec herní scény. Jak jinak si vysvětlit, že nás stále oblažují novými a novými rozšířeními či dodatky. Člověk by si myslel, že se tento trend vyhne alespoň The Sims Medieval, který na někoho může působit jako datadisk samo o sobě. Ovšem nebylo by to EA, kdyby nevyšel ani datadisk k datadisku.

Potvrzené obavy

Hned z kraje se přiznám, že má důvěra v rozšíření k The Sims Medieval nebyla nijak valná. Ostatně, původní hra trpěla hned několika nepříjemnými neduhy a nepředpokládal jsem, že by vývojáři něco drasticky změnili.

Bohužel se mé zlé tušení bezezbytku potvrdilo. Pirates and Nobles staví na těch samých, tak trochu ztrouchnivělých základech, jako původní hra. Konkrétně dostanete 16 nových questů. Ale ouha, jejich systém trestuhodně následuje chyby svých předchůdců. Zpočátku je to tedy zábava. Najde se pár humorných okamžiků a chvíli si snad i říkáte "sakra, tohle by šlo".

Stejné to však bylo i u původní hry a stejně tak se plnění úkolů po čase zvrhává pouze v bezduché mačkání, které je buď děsně jednoduché, nebo hloupě složité a to je obrovská škoda. Prostor pro zlepšení tady totiž byl poměrně veliký. Na pozadí nudného a stereotypního klikání se vine jakýsi příběh o zakázané lásce mezi oběma zmíněnými skupinami a je jen na vás, jak to s jejich vztahy nakonec dopadne. Tj. docela překvapivá a rozhodně ne špatná změna, a že se vykrádá Shakespeare bez jakéhokoli studu je přece všem jedno.

S ptačí moudrostí na rameni

Všechno, co jsem prozatím vyjmenoval ale většina hráčů původní hry zná. Takže co nějaké novinky? Zcela noví jsou interaktivní ptáčci. Piráti k sobě mají tolik ikonické papoušky a šlechtici zase hrdé sokoly. Tato zvířata plní nápovědu při řešení questů a taktéž se dají použít při zkoušení další novinky, a sice hledání pokladů.

Jasně, že nějaké ty zlaťáky jste mohli nalézt i v původní hře, ale rozhodně to nabyla žádná sláva. Ani zde se sice nejedná o vyložené terno, ale taky už to není ani vyložený průšvih. Tentokráte se totiž dostává i na plnění různých, alespoň vzdáleně logických puzzlů. Ale přijímací dopis z Mensy můžete nechat klidně ležet v šuplíku, obtížnost je jednoznačně střižena na míru mladším hráčům.

Trocha mučení na závěr

Když už nepomáhá ani vlastní důvtip a ani ten prokletý pták, musí na řadu přijít trochu drsnější prostředky. V tomto případě se jedná o jakési mučící křeslo. V podstatě jde o soubor bizarních miniher, jako je třeba lechtání brkem. Všechno přitom vede zase k usnadnění postupu, ovšem někdy vás takto získaná nápověda může doslova zachránit. Sem tam se totiž stane, že zadání úkolu je poněkud nejasné, ne-li naprosto stupidní.

Pokud jste zarytými fanoušky a přijde vám porce novinek poněkud malá, stále ještě nemusíte smutnit. Jak už bývá u této značky dobrým zvykem, spolu s výše zmíněnými věcmi se vám na harddisku objeví i celá kupa nových předmětů a oblečení. Stejně jako vždy při tom platí, že je to celé zase jen a jen otázkou vkusu. Jedněm se věci inspirované samotným názvem líbí, jiným zase ne. Faktem však je, že z toho nakonec budou nadšeni všichni stejně.

Solidní pokoukaná

Jestli lze hře něco přičíst k dobru, pak je to určitě technické zpracování. Na celé to simovské blbnutí vůbec není špatný pohled a hardwarové nároky jsou velice vstřícné. Vše navíc podtrhuje povedené ozvučení, které se sice po chvíli začne opakovat, ale jednotlivé melodie určitě nervou uši ani, když vám sluchátka rozeznívají po páté.

Pirates and Nobles se sice snaží nabídnout lepší porci zábavy, než původní hra, ale daří se to sotva napůl. Pořád na vás vyskakují problémy původní hry, které rozhodně pár roztomilých nápadů nezachrání. V konečném důsledku toto rozšíření nové hráče nenajde. Pokud vás bavil Medieval, dostanete jen o chlup lepší dílko, které vás ale rozhodně na nějakou dobu u monitoru udrží a ty pravověrné, kteří bez sumíků nemůžou usnout, dokonce i potěší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama