THQ hledá externí vývojáře v programu Partners
Novinka THQ hledá externí vývojáře v programu Partners

THQ hledá externí vývojáře v programu Partners

Michal Burian

Michal Burian

Tuhle zajímavou strategii se spoluprácí externích vývojářských studií odstartovala společnost Electronic Arts, která již nějaký ten pátek úspěšně vede své oddělení EA Partners. Díky němu jsme si mohli zahrát například Left 4 Dead. Firma THQ se nad tím pravděpodobně zamyslela a zakládá něco podobného.

Reklama

Společnost THQ dnes totiž oznámila, že otevírá své THQ Partners, které má za úkol maximalizovat efektivitu jejich globální distribuční sítě tím, že zlepší nabídku produktů s kvalitními hrami od vývojářů a vydavatelů, jenž budou mít se svým AAA titulem úspěch díky rozsahu maloobchodu a online prodeje.

Jedná se opravdu o velmi zajímavý systém, jako má EA. THQ uzavře dohodu s několika týmy a ty budou vyrábět hry a vydavatel je "pouze" uvede na trh a vytvoří nějakou zajímavou marketingovou kampaň. Samozřejmě bude muset THQ přispět i nějakým tím nemalým obnosem zelených papírků do kasičky pro vývoj hry.

EA Partners funguje již několik let a má uzavřenou spolupráci s Valve Software (Left 4 Dead), Crytek (Crysis), Hothead Games (DeathSpank), Epic Games (Bulletstorm) či Respawn Entertainment, který vede Vince Zampella a Jason West, bývalí zaměstnanci a zakladatelé Infinity Ward (série Call of Duty).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama