THQ Nordic koupili Koch Media a Deep Silver
Dead Island Novinka THQ Nordic koupili Koch Media a Deep Silver

THQ Nordic koupili Koch Media a Deep Silver

Michal Burian

Michal Burian

14

Vlastní tak značky Saints Row, Dead Island nebo Metro.

Reklama

Rakouská společnost THQ Nordic (dříve Nordic Games) byla opět nakupovat. Před pár lety si pochutnala na majetku zkrachovalé firmy THQ a dnes se stala vlastníkem stoprocentního kapitálu německé společnosti Koch Media, pod kterou spadá i Deep Silver.

Akvizice ve výši 121 milionu eur zahrnuje všechny značky, včetně oblíbených sérií od Deep Silver, tedy akce Saints Row, zombie vyvražďovačky Dead Island a atmosférického Metra. Deep Silver zároveň spolupracují s českým studiem Warhorse, vydávají fyzické verze středověkého RPG Kingdom Come: Deliverance.

Společnost Koch Media je přední, nezávislý výrobce a prodejce her v Evropě a Severní Americe. Studia má v Německu, Velké Británii a USA. Zároveň má Koch Media tři obchodní oblasti. První tvoří vydávání her pod značkou Deep Silver s vlastnictvím značek jako Saints Row, Dead Island a Metro. Dále Koch Media distribuuje v Evropě značnou část her a v poslední řadě podniká ve filmové oblasti, zejména v německy a italsky mluvících zemích.

THQ Nordic tak získali i připravované projekty, včetně očekávané post-apokalyptické akce Metro Exodus, nový AAA projekt od Volitionu (tvůrci série Saints Row) nebo další, dosud neoznámenou hru od týmu Dambuster (Homefront: The Revolution z roku 2016).

Z THQ Nordic se postupně stává hodně zajímavá společnost, která chce v budoucnu vyrábět a vydávat celou řadu her. Pod palcem mají Darksiders, Red Faction, Biomutant, MX vs. ATV, Baja nebo Delta Force.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama