THQ Nordic koupili tvůrce Darksiders 3 a italské Milestone
Novinka THQ Nordic koupili tvůrce Darksiders 3 a italské Milestone

THQ Nordic koupili tvůrce Darksiders 3 a italské Milestone

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další nakupování.

Reklama

Už to vypadalo, že si v THQ Nordic dají od nakupování nových studií pauzu, ale vše je jinak. Společnost se rozrostla a převzala týmy Gunfire Games a Milestone. První firma vytvořila Darksiders 3 a pracovala i na Herobound: Spirit Champion a Darksiders II: Deathinitive Edition, zatímco nyní dokončuje Remnant: From the Ashes. Tento nákup dává smysl, obě nejnovější hry byly vytvořeny ve spolupráci s THQ Nordic, kteří vlastní práva na Darksiders.

Překvapením je italské studio Milestone, které produkuje jednu závodní hru za druhou, mj. MotoGP, MXGP, RIDE, Gravel, Monster Energy Supercross nebo Sébastien Loeb Rally Evo - dříve také WRC.

Zároveň THQ Nordic koupili akcie skupiny Goodbye Kansas Game Invest, což znamená, že společnost se stala spoluvlastníkem studií jako jsou Palindrome Interactive, Fall Damage, Neon Giant, Kavalri a Framebunker.

Na závěr už jen dodejme poslední nákupy THQ Nordic: v květnu získali Piranha Bytes (autoři Elex, Risen či Gothic) a předtím stihli koupit práva na Outcast a české studio Warhorse společně s Kingdom Come: Deliverance. V roce 2018 to bylo Bugbear Entertainment a Coffee Stain Studios, práva na značky Carmageddon, Alone in the Dark, Expeditions, Act of War a Kingdoms of Amalur a samozřejmě i Koch Media s Deep Silver.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama