Titanfall 3 byl zrušen 10 měsíců po začátku vývoje
Titanfall Novinka Titanfall 3 byl zrušen 10 měsíců po začátku vývoje

Titanfall 3 byl zrušen 10 měsíců po začátku vývoje

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ukončení jeho vývoje měl ovlivnit úspěch PUBG.

Reklama

Okolo možného pokračování série Titanfall se čas od času objeví zmínky, úniky či střípky z minulosti. Zajímavé nové informace v rozhovoru pro kanál The Burnettwork přinesl bývalý zaměstnanec studia Respawn Mohammad Alavi, který se z pozice designéra podílel právě na sérii Titanfall.

Alavi prozradil, že Titanfall 3 v jeden čas ve studiu opravdu vznikal. Na třetím dílu měli vývojáři pracovat zhruba 10 měsíců, za které stihli vytvořit technický základ, scénář a rozpracovat několik misí. Ačkoli měla trojka přinést nespecifikované úpravy a vylepšení, tak dle Alaviho do velké míry vycházela z druhého dílu a v rámci série neměla přinést nic revolučního.

Jako zásadní okamžik, který změnil plány studia, vývojář označil vydání battle royale akce PUBG. Tento dobře známý hit studia Krafton, jež odstartoval popularitu battle royale žánru, si oblíbili také vývojáři v Respawnu, kteří si brzy uvědomili potenciál celého jeho konceptu. Následně se proto ve studiu místo pokračování ve vývoji Titanfallu rozhodli celý koncept hry výrazně přepracovat a přenést do battle royale žánru. Výsledkem byla v roce 2019 vydaná free-to-play akce Apex Legends.

Studio Respawn se poté zaměřilo na vývoj her z univerza Star Wars. Výsledkem této práce byly hry Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor. Aktuálně by se snažení studia mělo soustředit na několik různých projektů v čele s další Star Wars hrou, která by však tentokrát měla nabídnout pohled z první osoby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama