Trailer „láká“ na nový filmový Doom
Novinka Trailer „láká“ na nový filmový Doom

Trailer „láká“ na nový filmový Doom

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

V případě dalšího pokusu, který míří rovnou na nosiče, je možná vhodnější spíše slovo „odrazuje“.

Reklama

Není to tak dávno, co se hovořilo o novém pokusu společnosti Universal přivést na svět další filmovou adaptaci klasické herní série Doom od id Software. Neslavný pokus z roku 2005, na který se nezapomíná jen díky ucházející pasáži z pohledu první osoby a účasti známých hereckých tváří, například Karla Urbana či Dwayna Johnsona, zjevně nestačil. Proto na podzim dorazí snímek s názvem Doom: Annihilation.

Annihilation neuvidíte v kinech, jedná se tedy o projekt, který při vydání ke konci letošního roku zamíří rovnou na DVD a další způsoby domácí distribuce. Nový trailer přitom dává dost jasně najevo, že další filmový Doom opravdu nemá ambice na to, aby působil světově. Tvrzení, že nás očividně čeká přinejlepším levně působící béčko, by možná bylo urážkou levně působících béček, ale kvalita filmu se samozřejmě na základě jednoho krátkého traileru hodnotí dost těžko. Snad už se ale dá hodnotit podobnost s předlohou, která je i tentokrát prakticky nulová.

Opět nás čeká příběh o týmu po zuby ozbrojených mariňáků, kteří jsou vysláni na základnu na Marsu, aby prošetřili místní průšvih, za nějž může otevření portálu do pekla. Tvůrci se přitom dušují, že budou s pohledem z první osoby zacházet trochu jinak než filmový Doom z roku 2005, a že nepřátelské síly tentokrát opravdu pochází z pekla. Což nic nemění na tom, že kdyby člověk nevěděl, že má jít o Doom, těžko by v traileru viděl jeden ze základních pilířů žánru first-person stříleček. Každý, kdo si trailer zobrazí přímo na YouTube, však snadno uvidí, že má video u hráčů a diváků vskutku náramný úspěch.

A jen tak mimochodem, ne snad že by někdo něco takového očekával, ale prostřednictvím Twitteru bylo potvrzeno, že studio id Software nemá s filmem nic společného. A ani Bethesda jakožto vydavatel se k Annihilation určitě hlásit nebude. Obě společnosti pravděpodobně mnohem raději připravují očekávaný Doom Eternal, který vyjde někdy během tohoto roku. Jestli tedy patříte mezi fanoušky série Doom, kteří si po traileru výše chtějí něčím spravit chuť, opětovné zhlédnutí gameplay záběrů Eternalu by vám jistě mohlo stačit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama