Třetí fáze Master of Orion přináší nové formy života
Master of Orion Novinka Třetí fáze Master of Orion přináší nové formy života

Třetí fáze Master of Orion přináší nové formy života

Michal Burian

Michal Burian

Rasy Darloksů a Silicoidů obohacují sci-fi strategii o nové způsoby hraní.

Reklama

Sci-fi strategie Master of Orion v předběžném přístupu přešla do třetí fáze. Ta přináší zbrusu nové rasy Darloksů a Silicoidů, které nejsou pouze do počtu, ale prý do hry vnášejí zcela nové způsoby hraní, jako například špionáž. Krom toho odhalují dosud neprobádané planety a hlavně nabízejí další způsoby a cesty k vítězství. Vyhrát tak můžete i pomocí takové vychytávky, jakou je ekonomie.

Společně s Windows a OS X je nyní Master of Orion k dispozici také na Steam OS a Linuxu.

Na hráče tak nyní čeká deset ras z původní hry Master of Orion, jedenáctou jsou pak Terrani ze sběratelské edice. To je už docela pořádně silná sestava pro ovládnutí galaxie.

Darloksové jsou záludnými a intrikujícími mistři špionáže, což má za následek jediné, nikdo jim v galaxii nevěří. Na druhou stranu právě jejich schopnost z nich činí velmi dobře informovanou rasu. S nimi dokážete hromadit informace, krást výdobytky výzkumu a používat cizí technologie pro svoje potřeby. Jste tím, kdo dokáže vest válku ve stínu.

Silicoidi možná vypadají jako velcí obři z kamení, ale rozhodně se nenechte mýlit jejich vzhledem. Nejsou to žádní hlupáci, naopak. Jsou to velmi zruční inženýři, kteří si dokáží vybudovat velké kolonie a svoji civilizaci učinit velmi bohatou.

Možnost rozdrtit nepřátele ekonomicky z vás učiní skutečné magnáty. Můžete například ovládnout mezigalaktickou burzu a vyhrát tak hru.

Jen pomyslete na to, jak lze využít špionů - sabotáž struktury, vyvolání stávky k zastavení nepřátelské produkce a ekonomiky, což posune dopředu především Vás. Můžete také sledovat svůj hospodářský pokrok proti jiným hráčům, nakupovat jejich akcie, investice, nebo kompletní ovládnutí převzetí protivníka.

Rasy na nezávislých planetách si tvoří vlastní život sami, daleko od vlády větších civilizací. Na rozdíl od vás a vašich protivníků nemají ambice expandovat v mezihvězdném prostoru. Tak proč jsou užitečné? Nezávislé planety mohou být klíčem k vítězství. Můžete pro ně plnit úkoly, například odrazit nájezdníky nebo je prostě jen uplatit a dostat na svou stranu. Tyto planety jsou součástí Galaktické rady G a jejich hlas tak může být rozhodující pro dosažení diplomatického vítězství.

Pracovníci NGD Studios tvrdě pracují na vylepšení hry a poslouchají, co jim říkají hráči. K dispozici jsou nová pokročilá herní nastavení, revidovaný technologický strom, integrovaný výukový program a došlo i k opravení předchozích chyb. To ale neznamená, že zpětná vazba může přestat, tým stále potřebuje vaši pomoc, aby mohl Master of Orion dorazit do tohoto světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama