Tvůrce Mass Effectu: Andromeda čekají organizační změny
Mass Effect: Andromeda Novinka Tvůrce Mass Effectu: Andromeda čekají organizační změny

Tvůrce Mass Effectu: Andromeda čekají organizační změny

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Někteří zaměstnanci montrealské pobočky BioWare se přesunují k jiným projektům v rámci EA. Zdroje serveru Kotaku dokonce mluví o tom, že se série Mass Effect na nějakou dobu odmlčí.

Reklama

Studio BioWare se v současné době skládá z několika studií. Jedním z nich je studio v kanadském Montrealu, které je primárně zodpovědné za vývoj Mass Effectu: Andromeda. Server Kotaku včera přišel se zprávou, že v Montrealu dochází k organizačním změnám, které mají za následek nižší počet zaměstnanců, přerod v podpůrný tým a hlavně absenci plánů na budoucnost série Mass Effect. Podle zdrojů Kotaku se série na nějakou dobu odmlčí, což znamená, že na pokračování se ještě nepracuje. A nejspíš ani nějakou dobu nebude pracovat.

Anonymním zdrojům samozřejmě nemusíme věřit, ale Yanick Roy z BioWare poskytl vyjádření, které naznačuje, že informace jsou minimálně zčásti pravdivé: „Naše týmy v BioWare a napříč EA vynaložily značné úsilí při snaze doručit Mass Effect Andromeda hráčům po celém světě. I když se BioWare nadále zaměřuje na komunitu a dodatečnou podporu Mass Effectu Andromeda, neustále řešíme to, jak jsme připravení na další zážitky, které vytvoříme.

Týmy v rámci EA Worldwide Studios jsou plné talentovaných lidí a víc než kdy dřív podporujeme spolupráci mezi studii na klíčových projektech. Protože naše týmy BioWare a Motive sdílí prostory studia v Montrealu, členové BioWare týmu se připojili k projektům Motive, na nichž se pracuje. Také připravujeme týmy na další projekty BioWare, které jsou ve vývoji. V následujících letech toho vzejde z BioWare mnohem víc.”

K organizačním změnám tedy opravdu došlo a někteří zaměstnanci studia BioWare Montreal se připojili ke studiu Motive, které vede matka Assassin's Creed Jade Raymond. Motive momentálně pracuje na singleplayeru Star Wars: Battlefrontu 2, vypomáhá ve vývoji Star Wars titulu od Visceralu, na němž pracuje scénáristka Uncharted Amy Hennig, a také připravuje vlastní titul.

V BioWare jsou očividně optimističtí, pokud jde o jejich budoucí projekty. Ve vyjádření Yanicka Roye však není ani slovo o tom, že ty budoucí projekty musí nutně zahrnovat další Mass Effect.

Jestli se z BioWare Montreal opravdu stává podpůrný tým, pro fanoušky oblíbené sci-fi ságy to nevěstí nic dobrého. Další sekce BioWare mají totiž plné ruce práce s jinými projekty. Hlavní studio v Edmontonu připravuje novou hru s novou značkou s pracovním označením Dylan, která má podle nejnovějších informací vyjít někdy mezi dubnem 2018 a březnem 2019. Pobočka v Austinu nadále pracuje na MMORPG Star Wars: The Old Republic a také vypomáhá s vývojem projektu Dylan. I tým v Montrealu se podle Kotaku podílí na vzniku této hry a navíc připravuje dodatečný obsah pro multiplayer Mass Effectu: Andromeda a opravy celé hry. Jednou z nich je včera vydaný patch 1.06.

V takovém případě bychom tu měli neslavné vyhlídky nejen na brzký vznik pokračování Andromedy, ale třeba i na vývoj singleplayerových DLC. Je ale třeba upozornit na nedávné vyjádření šéfa EA Andrewa Wilsona, který na úterní konferenci s investory prohlásil, že v EA jsou spokojení s tím, jak BioWare zachází s Mass Effectem, a mají značné očekávání od budoucnosti série. Bezprostřední budoucnost Mass Effectu tedy nemusí být tak temná, jak se zdá. I tak je ale dost pravděpodobné, že na nějakou dobu budou mít v BioWare jiné priority a další Mass Effect přijde ke slovu až za nějakou dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama