Tvůrce Spintires tvrdí, že nemá přístup ke své hře
Novinka Tvůrce Spintires tvrdí, že nemá přístup ke své hře

Tvůrce Spintires tvrdí, že nemá přístup ke své hře

Michal Burian

Michal Burian

5

Rád by off-roadový simulátor nadále vylepšoval, ale nemůže kvůli vydavatelské společnosti Oovee Games.

Reklama

Off-roadový simulátor Spintires, který vyšel letos v červnu, není rozhodně špatným počinem. Martin Cvrček si ve své recenzi liboval nad skvěle zpracovaným bahnem, kterým se musíte brodit za volantem sovětských vozidel. Stěžoval si akorát na mizernou kameru, po čase stereotypní prostředí a s ním související omezený obsah, kde na každé mapě plníte pouze jeden a ten stejný úkol. V naději se díval do budoucnosti, že by se hra mohla postupně rozšiřovat. Teď to ale vypadá, že by to takhle mohlo zůstat.

Vývojář Pavel Zagrebelnyj si totiž na ruské sociální síti VK postěžoval, že vydavatelská společnost Oovee Games s ním delší dobu nekomunikuje, nevyplácí provize a navíc tvůrčímu celku zabránila jakkoliv aktualizovat hru na Steamu. Pokud se situace rychle nejlepší, tak editor map bude posledním updatem Spintires.

„Nemám oprávnění nahrávat aktualizace hry na Steam. Takže dokončím editor map, který bude zároveň posledním updatem Spintires,“ povzdechl si Zagrebelnyj na ruské síti. O situaci informoval i na oficiálním anglickém fóru, tam mu ale vydavatel příspěvek smazal.

K celé situaci se vyjádřila i vydavatelská firma Oovee Games. Ta popírá veškerá obvinění a tvrdí, že tvůrčí celek dostal řádně zaplaceno, v plné výši dle podepsané smlouvy a nedošlo tak k porušení smlouvy ani z jedné strany. Vydavatel zároveň vyjádřil přání, aby se brzy znovu začalo pracovat na vývoji Spintires. Nejprve si ale bude muset promluvit s Zagrebelnyjem, došlo totiž k velkému nedorozumění.

„V poslední době jsme bohužel měli komunikační problémy, které vedli Pavla k sepsání příspěvku na ruském fóru. Oovee nemá žádné informace o tom, že by došlo k ukončení smlouvy nebo něčemu podobnému. Jde pouze o nedorozumění. Oovee vlastní práva na Spintires a nechceme, aby byl vývoj ukončen,“ dodává mluvčí vydavatelství Oovee.

V tom se ale obě strany rozchází, Zagrebelnyj si totiž stojí za tím, že práva na technologii a zdrojový kód má stále on a může je kdykoliv využít pro vývoj dalšího projektu. Ten by se mohl podobat Spintires.

Připomeňme, že Spintires je terénní simulátor vytvořen tak, aby otestoval hráčovy řidičské schopnosti a vytrvalost. Ve hře převezmete řízení velkých sovětských vozidel vhodných do každého terénu a vydáte se s nimi do drsné krajiny. Navigovat vás bude jen mapa a kompas.

„Prozkoumejte úrovně a odhalujte části mapy, přičemž můžete objevit nová vozidla, čerpací stanice, garáže a pily. Nakládejte klády pomocí doplňků jeřábu a pokuste se je doručit na místo určení. Snažte se své vozidlo nepoškodit a nevyčerpat před splněním úkolu veškeré palivo. Využívejte okolí ve svůj prospěch, občas se budete muset vyprostit z nelítostného terénu! Krajina deformovatelná v reálném čase budete představovat výzvu i pro nejzkušenější terénní řidiče. Přijímáte tuto výzvu?“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama