Tvůrci BioShocku z Irrational Games se nově jmenují Ghost Story
Novinka Tvůrci BioShocku z Irrational Games se nově jmenují Ghost Story

Tvůrci BioShocku z Irrational Games se nově jmenují Ghost Story

Michal Burian

Michal Burian

Nový název studia má odrážet poslání vývojářů. Nový projekt má být sci-fi hra s RPG prvky. Podílí se na ní i Ken Levine.

Reklama

V roce 2014 se rozpadlo studio Irrational Games, spoluzakladatel Ken Levine se rozhodl opustit vývoj velkých AAA her, které jsou po časové a finanční stránce náročné. Jeho snem bylo vrátit se s menším týmem a ve spolupráci s vydavatelstvím Take-Two vytvářet menší tituly. To se mu zdá se podařilo. Dnes se svým dvanáctičlenným týmem oznámil přejmenování Irrational Games na Ghost Story.

Tvůrci her System Shock 2, Freedom Force, BioShock a Bioshock Infinite chtějí vytvářet menší tituly, které mají být inovativní a zároveň přinést hráčům něco nového. Rozhodně tak nemůžeme čekat hru, která by se rozsahem přiblížila oblíbenému BioShocku.

Proč Ghost Story? Podle oficiálních stránek jsou strašidelné příběhy pohlcující a vzrušující. Zároveň dokážou vtáhnout hráče. Nové jméno má odrážet poslání vývojářů.

„Jsme nový tým, pracujeme na nové hře, jsme rádi, že název našeho studia odráží naše poslání.“

Jejich nová hra však oznámena nebyla. Na homepage nalezneme jen pár střípků. Tím podstatným je, že se bude jednat o nový sci-fi titul s RPG prvky, lze očekávat velký důraz na příběh, stejně jako v případě předešlých projektů. Z dřívějška víme, že má hráče zaujmout zajímavými postavami.

„Celý systém, který jsem vymyslel, funguje tak, že postavy mají řadu vlastních zájmů a potřeb. Hráč může jejich zájmy a potřeby podpořit, může je ignorovat anebo může jít přímo proti nim. Důvod, proč si myslím, že bude tento systém fungovat, je ten, že postavy skutečně působí živě. Jde o poměrně systematickou hru a postavy mohou na vás mít odlišný názor v závislosti na vašich rozhodnutích. Základem ale pořád zůstává, že oni sami něco chtějí a něco potřebují,” prozradil v roce 2015 Ken Levine.

Každopádně na dnešní zprávě je zajímavá jedna věc. Studio se totiž rozhodlo změnit název až dnes, od roku 2014 si drželo jméno Irrational Games. Je tak dost pravděpodobné, že velmi brzy bude oznámen jejich nový projekt, jenž vydá Take-Two.

V Ghost Story Games kromě Kena Levina pracuje art director Shawn Robertson, senior animátor Seth Kendall, asistentka producenta Emma Clarkson, UI artista Guy Walshe, hlavní spisovatel příběhu Kyle Williams, Jennie Morse a hlavní technik Jeremy Carson.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama