Tvůrci Book of Unwritten Tales se pustili do nového Posla Smrti
Black Mirror Novinka Tvůrci Book of Unwritten Tales se pustili do nového Posla Smrti

Tvůrci Book of Unwritten Tales se pustili do nového Posla Smrti

Michal Burian

Michal Burian

11

Restart série Black Mirror, které vdechli život čeští tvůrci.

Reklama

Milovníci adventur do dnešního dne nedají dopustit na prvního Posla Smrti, kterého v roce 2003 vytvořila česká studia Unknown Identity a Future Games. Jde o klasickou adventuru, která se vyznačuje mrazivou atmosférou s hororovými a detektivními prvky. Další dva díly (rok 2009 a rok 2011) už vytvářel jiný tým, studio Cranberry Production dokázalo na úspěch jedničky navázat, což hráče potěšilo, ale zároveň cítili, že to není takové jako dřív.

Dnes, v roce 2017, tu máme další studio, které chce zaujmout s Poslem Smrti. S vydavatelskou společnosti THQ Nordic (majitelé práv) se na spolupráci dohodlo německé studio KING Art Games, které vytvořilo The Book of Unwritten Tales, The Dwarves a The Raven. V současné době v Brémách připravují restart série Posel Smrti, který ponese originální anglický název Black Mirror.

Nového Black Mirroru se dočkáme 28. listopadu na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. V tiskové zprávě se píše o kompletním rebootu point-and-click adventury s úplně novým příběhem. Ten nebude žádným způsobem navazovat na předešlé tři díly, tím pádem se bez obav do Black Mirroru budou moci pustit i hráči, kteří s původní sérií nemají žádné zkušenosti.

KING Art Games lákají na gotický horor zaměřující se na atmosféru a psychickou úzkost. Duševní a psychologické aspekty tak opět budou hrát důležitou roli. Těšit se můžete na moderní grafiku, interakci s prostředím a na hlavního hrdinu Davida Gordona, s kterým se vypravíme do Skotska roku 1926. Po smrti svého otce navštíví David svůj rodný dům, kde odhalí tajemství.

Více informací se dozvíme příští týden na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem, kde bude k dispozici hratelné demo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama