Tvůrci Deus Ex: Mankind Divided si vybrali Prahu kvůli její historii
Deus Ex Novinka Tvůrci Deus Ex: Mankind Divided si vybrali Prahu kvůli její historii

Tvůrci Deus Ex: Mankind Divided si vybrali Prahu kvůli její historii

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Za zasazení části nového Deus Ex do ulic Prahy může potřeba evropské země ve hře nebo historie zahrnující sametovou revoluci a mýtus o golemovi.

Reklama

Skutečenost, že se část Deus Ex: Mankind Divided odehrává v Praze, víme už od oznámení a je to jeden z důvodů, proč řadu hráčů z České republiky hra tak zajímá. Doteď jsme ale přesně nevěděli, proč se vlastně autoři ze studia Eidos Montreal rozhodli k takovému zasazení. V novém rozhovoru pro server PC Gamer ale scénáristka Mary DeMarle na tuhle otázku konečně odpověděla.

„Je zde několik důvodů. Když jsme začali na hře pracovat, byli jsme si vědomí faktu, že Human Revolution byl v zásadě Severní Amerika a Asie a že nám vážně chybí Evropa. Mysleli jsme si, že v téhle hře musíme mít evropskou zemi. To byl jeden z důvodů a v případě České republiky nás lákala řada věcí. Něco z toho byla historie, ačkoliv jsme se od ní v rámci budoucnosti docela dost odchýlili. Jednak je tu povědomí o sametové revoluci, ale je zde také mýtus o golemovi, který je velmi důležitou částí historie země. Chtěli jsme myšlenku segregace augmentovaných lidí a mýtus o pražském golemovi do ní tématiky zapadl.“

Za to, že si tvůrci vybrali zrovna ČR, můžeme tedy očividně poděkovat naší historii a především sametové revoluci a mýtu o golemovi. A také prosté potřebě zasadit část hry do Evropy.

V rozhovoru stojí za pozornost i skutečnost, že všechny konce Human Revolution mohou a zároveň nemusí být pravdivé. Tvůrci očividně nechtěli žádný z konců, mezi nimiž hráč na konci hry vybírá, upřednostnit. Každý může být pravdivý a koneckonců o tom, k jakému rozhodnutí došlo, ví jen tři osoby - Adam Jensen, Eliza a vy jako hráč.

Lidé v herním světě mají především povědomí o incidentu, jehož vlivem se po celém světě zbláznily miliony augmentovaných lidí. Všichni se přirozeně soustředí na okamžitou tragédii a jakmile se situace uklidní, už existuje nejedno vysvětlení a poselství. A mezi nimi se to, které vyplynulo z konce, který jste zvolili, mohlo tak trochu ztratit. Dalo by se tedy říct, že ohledně rozhodnutí na samém konci Human Revolution a z něj plynoucích důsledků kolují v herním světě spíše jen spekulace. Oroto platí, že vlastně kterýkoliv konec může být ten skutečný.

z dřívějška přitom víme, že tentokrát k žádnému rozhodování mezi tlačítky, pod nimiž se skrývají jednotlivé konce, nedojde a konec Mankind Divided se bude odvíjet od vašeho rozhodování v průběhu hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama