Tvůrci Just Cause a Mad Maxe mají nového majitele
RAGE 2 Novinka Tvůrci Just Cause a Mad Maxe mají nového majitele

Tvůrci Just Cause a Mad Maxe mají nového majitele

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Autory sérií Just Cause a theHunter nebo Mad Maxe a RAGE 2 kupuje společnost Nordisk Film.

Reklama

Švédské studio Avalanche, které má na svědomí hry jako Just Cause, Mad Max nebo theHunter, má nového majitele. Je jím společnost Nordisk Film, která tímto krokem pokračuje v investicích do herních společností sídlících na severu Evropy.

Nordisk Film byl minoritním akcionářem Avalanche více než rok, konkrétně od dubna 2017. Nyní však kupuje zbytek akcií za 89 milionů eur (2,29 miliardy korun) a stává se tak vlastníkem studia. To má nyní hodnotu 117 milionů eur. Za zmínku stojí skutečnost, že koupě Avanlache je dosud největší akvizicí v historii Nordisk Filmu, jenž má 111letou historii spolupráce se společnostmi v kreativním průmyslu. Ne, to není překlep, společnost opravdu funguje již 111 let.

Pro nás hráče je důležité, že Avalanche tímto způsobem získává stabilního a stálého vlastníka, díky čemuž může hladce fungovat i nadále. Studio si nechává absolutní kreativní svobodu a nedochází ani k žádným vyhazovům či jiným personálním změnám, pokud nepočítáme Mikkela Weidera, ředitele managementu Nordisk Filmu, který se stává členem představenstva Avalanche Studios.

Nemění se ani spolupráce s dalšími vydavateli. Jinými slovy, Avalanche Studios i nadále pracuje na střílečce RAGE 2, která vzniká ve spolupráci s id Software a Bethesdou a vyjde na jaře příštího roku. Budoucnost má zajištěnou také lovecký simulátor theHunter: Call of the Wild, což mimo jiné znamená, že snahy Avalanche ve vlastním vydávání různých počinů pokračují.

Zůstává i současná struktura studia. Avalanche v tuto chvíli sídlí ve Stockholmu, New Yorku a ve švédském městě Malmö. Tato pobočka byla otevřena teprve minulý týden a zaměří se na vývoj menších, flexibilnějších projektů, které si bude Avalanche také vydávat samo. Alfou a omegou však pro tuto chvíli zůstává RAGE 2, v němž se už nyní odráží odkaz herního Mad Maxe, ačkoliv se spekuluje i o vývoji čtvrtého dílu Just Cause. Obecně vzato hodlají zaměstnanci studia i nadále pracovat na výbušných, zábavných a vizuálně působivých her zasazených do otevřeného světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama