Tvůrci Metra chystají střílečku Arktika.1, která je určená exkluzivně pro Oculus Touch
Arktika.1 Novinka Tvůrci Metra chystají střílečku Arktika.1, která je určená exkluzivně pro Oculus Touch

Tvůrci Metra chystají střílečku Arktika.1, která je určená exkluzivně pro Oculus Touch

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Příznivci virtuální reality se mohou těšit na střílečku v řádně mrazivé postapokalyptické budoucnosti.<strong></strong>

Reklama

Tvůrci Metra 2033 a Last Light ze studia 4A Games naplno odhalili jeden z projektů, na kterém pracují a na který lákali v posledních týdnech. Jde o akční střílečku z pohledu první osoby, která nese název Arktika.1. Problém ale je, že je ve vývoji exkluzivně pro Oculus Touch. Jinými slovy jde o VR titul. Pouze VR titul, navíc jen pro jeden z dostupných VR headsetů, což už nškteří hráči přijímají se značnou nelibostí.

V daleké budoucnosti, která je od naší doby vzdálená zhruba sto let, svět zažívá novou dobu ledovou jakožto následek tiché apokalypsy. Obyvatelné jsou jen oblasti kolem rovníku, ale malé skupiny odvážlivců prozkoumávají nehostinné lokality po celém světě a upínají se k oblastem na jihu a na severu planety, které jsou bohaté na zdroje. Zdroje, nad nimiž chce mít každý kontrolu.

Vaším úkolem je přitom ochrana ruské kolonie před nájezdníky, bandity a zvláštními tvory. Hra slibuje možnost být zachráncem a dát lidstvu druhou šanci, stejně jako možnost zažít postapokalyptickou vizi budoucnosti jako nikdy předtím. Jde přitom o AAA titul poháněný nejnovější verzí 4A Enginu, na němž běží obě Metra i jejich remastery, dostupné pod názvem Metro Redux.

Soudě dle traileru a prvních screenshotů se mohou majitelé Oculus Riftu a Oculus Touche těšit na zajímavou střílečku. Nám ostatním nezbývá než upínat své zraky a naděje ke druhému projektu, na němž ve 4A Games pracují. Snad půjde o nové Metro.

V tuto chvíli se dá na základě náznaků tvůrců s relativní jistotou říct jen to, že ten druhý projekt nebude VR titul jako Arktika.1. Ta sice vypadá trochu jako hodně futuristická obdoba Metra, ale nám známé Metro to prostě není.

Screenshoty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama