Tvůrci Middle-earth: Shadow of War přibližují Nemesis systém
Middle-earth: Shadow of War Novinka Tvůrci Middle-earth: Shadow of War přibližují Nemesis systém

Tvůrci Middle-earth: Shadow of War přibližují Nemesis systém

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Působení různých skřetích klanů ovliňuje podobu regionu, ve kterém vládnou. V novince najdete také ukázku využití draků a dalších tvorů.

Reklama

Série videí, která představuje jednotlivé aspekty Middle-earth: Shadow of War, pokračuje s videem zaměřeným na jednu z nejdůležitějších a nejunikátnějších součástí celé série, tedy na Nemesis systém.

O změnách Nemesis systému jsme slyšeli už během vydání prvních gameplay záběrů. Teď něco z toho uvidíte v praxi. Když kupříkladu chcete obsadit skřetí pevnost, ale zatím na ni nestačíte, musíte ji oslabit. Jedním ze způsobů je vylákání a likvidace šéfa, který je podřízený vládci pevnosti. Stejně tak můžete zničit monumenty, které reprezentují skřetí klan vládnoucí v regionu, do něhož spadá i zmíněná pevnost. každý klan a jeho zaměření přitom ovlivňuje podobu regionu.

Poté už můžete na pevnost zaútočit, ideálně s vlastní armádou následovníků. A jakmile zabijete místního vládce, pevnost a s ní spojený region rázem patří vám. Následně máte možnost dosadit vlastního vládce, jenž opět ovlivní to, jak bude daná část mapy vypadat. Volba vládnoucího skřeta se vlivem klanu, ke kterému patří, projeví na ozdobách budov nebo na výskytu různých tvorů, staveb a objektů. Vámi zvoleného vládce však můžete vyměnit, což podobu regionu rázem změní.

K dispozici je také starší video, které se zaměřuje na draky. S nimi se můžete setkat náhodně nebo v rámci naskriptovaných sekvencí, přičemž hra zahrnuje několik druhů, které lze vždy za pomoci zásahu do hlavy poslat k zemi a pak na ně nasednout nebo je prostě zblízka zlikvidovat. Později ve hře lze využívat i schopnost, díky níž draka ovládnete z dálky. Pak můžete za pomoci několika typů útoku rozsévat zkázu v řadách skřetů a případně je i sežrat, což drakovi obnoví zdraví.

Další schopnost vám umožní draka či jiného vámi ovládnutého tvora kdykoliv povolat k sobě. Ti jiní tvorové přitom zahrnují caragory a Graugy, které můžete znát z Shadow of Mordor, i když tentokrát ve hře figurují různé druhy s různými vlastnostmi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama