Tvůrci PlayLink her zavírají krám. Je tenhle žánr PS4 titulů v ohrožení?
Knowledge is Power Novinka Tvůrci PlayLink her zavírají krám. Je tenhle žánr PS4 titulů v ohrožení?

Tvůrci PlayLink her zavírají krám. Je tenhle žánr PS4 titulů v ohrožení?

Michal Burian

Michal Burian

10
Platformy PlayStation PlayStation 4

Wishi Studios končí a děkují všem.

Reklama

Přiznejte se v komentářích, hráli jste na konzoli PlayStation 4 nějaký titul z řady PlayLink? Jde o zábavné tituly, které můžete hrát s rodinou a přáteli pomocí svých telefonů. Do kategorie PlayLink se řadí vědomostní kvízy, napínavé detektivky i arkádové závody. Já řadu z těchto her vyzkoušel a měl jsem tak nějak dojem, že Sony s nimi hodlá v budoucnu pokračovat. Minimálně jeden vývojový tým ale právě odpadl.

Nezávislé studio Wishi, které vytvořilo na PlayLink hity Knowledge is Power a That’s You! (obě hry v kompletní češtině, včetně dabingu), zavírá krám a propouští všech 13 zaměstnanců poté, co nedokázalo najít vydavatele pro své nové projekty. Jinými slovy, společnost Sony už s nimi nechtěla spolupracovat. Nebo oni s nimi?

Wish Studios v britském městě Brighton založili Caspar Field, Tom Bennett a Paul Brooke v roce 2012 a byli to právě oni, kdo jako první začali připravovat hry pro PlayLink společnosti Sony.

„Jsme hluboce zarmouceni, že jsme museli po šesti a půl letech skvělých her zavřít Wish,“ sdělil generální ředitel Caspar Field a vyzdvihl u svého týmu srdce při kreativní tvorbě. „Rádi bychom poděkovali společnosti Sony za to, že věřila v PlayLink koncept, a více něž cokoliv jiného, děkujeme všem, kteří hráli a užívali si naše hry - protože to je nejdůležitější.“

Na závěr otázka, bude Sony pokračovat ve vývoji PlayLink her, nebo je tohle jejich konec? To zatím nikdo neví.

Zdroj: GamesIndustry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama