Tvůrci Wolfensteina vydali novou epizodu pro prvního Quaka
Quake Novinka Tvůrci Wolfensteina vydali novou epizodu pro prvního Quaka

Tvůrci Wolfensteina vydali novou epizodu pro prvního Quaka

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Lidé z MachineGames se postarali o příjemný dárek k 20. výročí vydání prvního dílu série Quake od id Software.

Reklama

Ve středu jste mohli zaregistrovat informaci, že ten den oslavil první Quake od id Software 20 let od svého vydání. Doteď jsme v souvislosti s tímto jubileem vídali maximálně fotografie dortu nebo fanarty, ale nyní tu máme mnohem zajímavější a překvapivější dárek - zcela novou epizodu.

O tu se postaralo studio MachineGames, které má na svědomí hry Wolfenstein: The New Order a Wolfenstein: The Old Blood. A které podalo pomocnou ruku id Software i ve vývoji nového Dooma.

Epizodu stáhnete zde, přičemž soubory je třeba mít v jedné složce. Jestli vám program na extrahování souborů formátu .rar sám vytvoří složku dopa a v ní všechny čtyři soubory epizody, nechte to tak. V opačném případě složku vytvořte, klidně se stejným názvem, a soubory do ní přesuňte. Celou složku pak přesuňte do hlavního adresáře Quaka.

Poté už jen stačí vytvořit zástupce spouštěcího souboru hry (v případě Steam verze, na které jsem epizodu zkoušel, jde o soubor Winquake.exe), kliknout na něj pravým tlačítkem a zvolit Vlastnosti. V položce Cíl: na konec řádku přidejte " -game dopa" (bez uvozovek). Výsledný obsah řádku tedy může vypadat následovně:

"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Quake\Winquake.exe" -game dopa

Pokud ale chcete hru spustit přímo přes Steam, není nic jednoduššího než ve vaší Steam knihovně kliknout pravým tlačítkem na položku Quake, přejít do Vlastností, kliknout na tlačítko Nastavit možnosti spuštění... a do řádku opět vložit jen a pouze -game dopa.

Poté potvrďte změny a můžete vesele hrát, ať už přes zástupce nebo přes Steam knihovnu. Přesněji řečeno můžete vybrat obtížnost za pomoci portálu v úvodní úrovni a pak teprve hrát jako za starých časů. Jestli epizodu budete zkoušet, dejte vědět do komentářů, jak se vám zamlouvá. Já jsem zatím po několika minutách hraní spokojený.

Poslední dobou je každopádně očividně v módě dělat nové úrovně pro prastaré klasiky. John Romero, jeden ze zakladatelů id Software, koneckonců nedávno zveřejnil několik nových úrovní pro původního Dooma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama