Tvůrci Zaklínače: Vydavatelé si s DRM kryjí své zadky
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Tvůrci Zaklínače: Vydavatelé si s DRM kryjí své zadky

Tvůrci Zaklínače: Vydavatelé si s DRM kryjí své zadky

Michal Burian

Michal Burian

22

Myslí si to generální ředitel CD Projektu, který říká, že DRM už nefunguje, ale i nadále se používá ve hrách.

Reklama

Polská firma CD Projekt RED již několik let bojuje proti DRM, která poctivé hráče jen otravuje a znepříjemňuje jim hraní. Některé společnosti to pochopily, jiné to stále odmítají.

CD Projekt RED prakticky nepřetržitě kritizuje protipirátskou ochranu. Tentokrát se do toho obul sám generální ředitel Marcin Iwinski, jenž se nechal slyšet, že vydavatelé využívají DRM jen jako zástěrku na krytí svých zadků.

"DRM v našem odvětví nefunguje, vydavatelé ji využívají jako kouřovou clonu. Ve skutečnosti si s protipirátskou ochranou pouze kryjí své zadky a před investory a akcionáři předstírají, že chrání své produkty."

"Hodně jsem diskutoval s lidmi na vysokých postech, kteří přiznali, že DRM nefunguje, ale mají strach, že by je někdo mohl obvinit, že si nechrání svůj majetek/hry. Politika bohužel vítězí nad zdravým rozumem a zájmy hráčů jsou ztraceny v procesu."

Zaklínač 3 bude bez otravné DRM, stejně jako předešlé hry CD Projektu RED. K tomu Iwinski dodal následující: "Rozhodně si nemyslím, že DRM by měla vliv na míru pirátství. Prakticky každá herní ochrana je během prvního dne prolomena, což ztrácí smysl. Doufám, že bez DRM budujeme větší důvěru u našich hráčů."

Nám nezbývá než souhlasit s CD Projektem RED. Vždyť skoro každá ochrana je během prvních dnů skutečně prolomena. Piráti mají problém akorát s hrami, které vyžadují neustálé připojení k internetu, jako například SimCity, kde podle všeho ta nutnost být online je jen kvůli DRM.

Zaklínač 3 vyjde v příštím roce ve verzích pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Kromě toho chystají ještě Cyberpunk 2077 a další menší neohlášené hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama