U Konami se dějí velké věci ohledně Metal Gear Solid
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka U Konami se dějí velké věci ohledně Metal Gear Solid

U Konami se dějí velké věci ohledně Metal Gear Solid

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

55

Vyvíjí další Metal Gear Solid, zároveň přijdou o Hidea Kojimu.

Reklama

Kolem japonské společnosti Konami se toho v poslední době točí opravdu spousta. Finišují přípravy pátého dílu Metal Gear Solid, další pokračování je již na rýsovacích prknech a Kojima zase zlobí. Ale pěkně popořadě.

Ano, očekáváný Metal Gear Solid: Phantom Pain ještě nevyšel a už se hovoří o dalším přírůstku. Pravděpodobně se na něm nebude podílet otec série Hideo Kojima, ale Konami ujišťuje, že by další Metal Gear (bez Solid) měl být stejně plnohodnotný nářez jako všechny dosavadní tituly nesoucí toto jméno. Žádné další bližší informace však zatím známy nejsou.

Nebyl by to ale Hideo Kojima, kdyby neprovedl v souvislosti se svými hrami nebo samotnou společností něco kontroverzního. Tentokrát se však hovoří o naprostém opuštění týmu. Dle vnitřního zdroje informujícího GameSpot by měl po dokončení Metal Gear Solid: Phantom Pain opustit Konami jak Kojima, tak většina vysoko posazeného managmentu. Důvodem jsou především neshody a problémy, které ve vývojářském prostředí panují. Mluví se i o omezení přístupu k firemním sítím a dalším spojením. Vývoj pátého dílu MGS by ohrožen být neměl.

„Ujišťuji fanoušky, že se stále stoprocentně podílím a budu podílet na vývoji MGS V. Jsem odhodlaný stvořit svoji doposud nejlepší hru,” nechal se slyšet. Odchod uznávaného japonského designéra by ale mohl silně otřást základem Konami. Přece jen jde o velice vlivnou osobnost, populární i mezi hráčskou veřejností.

Původní reakce Konami byla značně mlžící prohlášení o pokračování vývoje značky Metal Gear Solid, i další okolnosti však nasvědčují neklidné situaci. Mimo jiné Konami odkazuje na nový Twitter, věnovaný pouze pátému Metal Gearu. Krom toho zmizel z oficiálních stránek Kojimův osobní účet a další věci, včetně loga.

Zda bude Metal Gear Solid: Phantom Pain Kojimův poslední Metal Gear projekt s určitostí nevíme. Nejde o první podobné prohlášení, které známý Japonec na adresu své milované série vynesl. Důležité je však, že není nijak ohroženo vydání zmíněné pecky. Více nám prozradí až první duben, kdy započne nový fiskální rok, a v osazenstvu Konami proběhnou mohutné změny.

Závěrem dodejme, že značka Metal Gear patří Konami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama