Uncharted 3: Drake´s Deception odhalen, dorazí příští rok
Uncharted 3: Drake’s Deception Novinka Uncharted 3: Drake´s Deception odhalen, dorazí příští rok

Uncharted 3: Drake´s Deception odhalen, dorazí příští rok

Michal Maliarov

Michal Maliarov

13

Plátek Entertainment Weekly měl to štěstí se dostat ke třetímu dílu dobrodružství Nathana Drakea a nemohl být více nadšen. Ano, slyšíte dobře. Uncharted 3 byl právě oficiálně odhalen. <strong>UPDATE 17:04</strong>

Reklama

UPDATE: Uncharted vždycky nechává alespoň jednu nohu zabořenou do minulosti. Ať už je to prostředím, které během putování navštěvujeme, či historií postav jako Sir Francis Drake, předek hlavního hrdiny. Inspirace příběhu třetího dílu dle kreativní ředitelky Amy Henning pramení z touhy vývojářského studia přijímat technologické výzvy a stavět hratelnost na nových prvcích. A co je výzvou tentokrát? Inu, organické přírodní elementy jako voda, oheň či písek se velmi těžko animují a renderují, o to více, aby to vypadalo realisticky. „Když jsme poprvé přišli s nápadem písku, mohli jste vidět oči všech, které křičeli „To bude opravdu těžké, pojďme na to!“ řekla Henning. „Jsme banda nerdů. Bereme prostě něco, co je technologická a umělecká výzva a snažíme se to posunout do nové sféry,“ dodal spoluzakladatel Naughty Dog, Evan Wells.

Uncharted 3, který má nabídnout interaktivní filmový zážitek, by měl také mnohem více využít pokročilé technologie snímání pohybu, tedy motion-capturing. Řekněme ve stylu, ve kterém James Cameron natočil Avatar. Chlapíci z Entertainment Weekly měli to štěstí se podívat na jednu z herních úrovní, která se prý honosila dynamickou prací kamery a herními mechanismy, které po hráči vyžadovali skoky a pohyby po neustále se měnícím prostředí. V tomto případě se jednalo o katastrofický kolaps horniny. A inovace? Nešlo si nevšimnout vylepšeného šplhání pozpátku či možnosti namlátit několika nepřátelům naráz.

Mezi další proklamované novinky patří silně inovovaný online multiplayer a kooperační možnosti. Více informací máme očekávat v nadcházejících měsících, již teď je však jasné, že si za naše chechtáky pořídíme mnohem větší hodnotu, než je tomu zvykem u současné herní tvorby. „Chceme soupeřit s velkými chlapáky v multiplayerové sféře,“ řekl Wells, čímž naznačil přímou konkurenci pro Call of Duty: Black Ops a Halo.

Přesné datum vydání bohužel prozatím není známo, je však téměř jisté, že se jej dočkáme s prvním plnohodnotným trailerem, kterého se dočkáme již 11.prosince na Spike Videogame Awards. Jako ochutnávku nabízíme teaser trailer.

Původní zpráva

Hra by se měla dostat na trh v roce 2011 a povypráví příběh Drakea a Sullyho v honbě za ztraceným městem, které je přivede do arabské Peninsuly a pouště Rub´ al Khali (viz. obrázek v novince). EW také poodhalilo mírné změny v hratelnosti, jako například možnost bojovat s několika nepřáteli naráz. Chybět nebudou ani změny v multiplayeru. Mnohem více bychom se měli dozvědět v nejbližších dnech. Plnohodnotné preview očekávejte v brzké době na Zingu. Zůstaňte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama