Únik informací o Armored Core 6
Novinka Únik informací o Armored Core 6

Únik informací o Armored Core 6

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Nový díl je zasazen do světa zpustošeného celoplanetární katastrofou.

Reklama

Díky příspěvku uživatele fóra ResetEra s nickem Red Liquorice, unikly první podrobnosti a screenshoty z nové hry série Armored Core. Veškeré prozatím dostupné informace o šestém dílu se údajně objevily díky dotazníku spotřebitelského průzkumu.

Průzkum obsahoval popis, screenshoty a dvě krátká gameplay videa, jedno ze souboje s bossem a jedno, ve kterém bylo vidět zasněženou lokalitu. Screenshoty a videa byly samozřejmě opatřeny vodoznakem, ale uživatel Red Liquorice tyto vodoznaky na screenshotech skryl a nasdílel je s informací že: "Toto je všechno - čtyři stránky po čtyřech obrázcích. Dvě videa jsem nemohl uložit, netuším jak."

Dle popisu uvedeného v průzkumu, je klíčovým prvkem konfliktu látka Melange, která by mohla lidskou společnost dramaticky posunout dál. V minulosti způsobila tato látka na planetě Bashtar kosmickou katastrofu, kdy pohltila okolní hvězdné soustavy a nakonec byly stopy po ní ztraceny, včetně její samotná existence.

O desítky let později byla reakce látky Melange na planetě Bashtar opět potvrzena. Při hledání této neznámé látky se ale začnou objevovat různé spekulace. Navíc se do honby za Melange zapojí se různé strany: vláda, různé korporace, kultisti a neznámí žoldáci. Hlavní hrdina hry Armored Core 6 je jedním z nich.

Šestý díl série bude TPS (third-person shooter) mecha akcí. Budete se pohybovat po obří mapě, po jedinečném sci-fi světě a čekat můžete dynamické mecha souboje. Budete čelit silným nepřátelům a zuřivým bitvám na dlouhé i na krátké vzdálenosti. Jako zbraně tak budete používat i "chladné" zbraně.

Sci-fi svět hry Armored Core 6 vytvořil Hidetaka Miyazaki a společnost FromSoftware. Můžeme tak čekat jedinečnou a hlubokou sci-fi ukázku vícevrstevnatého příběhu, zasazeného na planetu Bashtar, zničenou celoplanetární katastrofou.

Masivní, trojrozměrná mapa je navrhnuta tak, abyste dokázali "cítit" velikost mecha univerza. Široká škála map pak má zajistit řadu nepřátel a situace pečlivě vytvořené tak, aby vás nutily úkoly zopakovat.

Na druhou stranu, jak již bylo řečeno výše, nabídne Armored Core 6 nejen boj se zbraněmi na velkou vzdálenost, ale také soubojové prvky pro kontaktní boj, jako jsou čepele a štít.

Na mapě budete využívat dynamický trojrozměrný pohyb, což je něco, co nemůže žádný člověk napodobit. Díky pohyblivosti mecha se můžete volně pohybovat po celé rozsáhlé mapě.

FromSoftware také nechají vysoký stupeň svobody v přizpůsobení si mecha. Půjde překonfigurovat jednotlivé části těla a zbraní pro následné upgrady. Díky obrovské úrovní přizpůsobení si můžete postavit takového mecha, který bude vyhovovat právě vašemu hernímu stylu. Záleží jen na vás, jestli upřednostníte na boj a mobilitu pro souboje na blízko, nebo kombinaci, která klade důraz na palebnou sílu, abyste mohli okamžitě zničit celé houfy nepřátel.

Red Liquorice se ještě ve vláknu podělil o další dojmy. Boj s bossem připomínal Souls hry, pokud jde o rychlost a styl. Byl zasazen do průmyslově vyhlížející místnosti a hráč startoval z dálky a nejprve uzamkl cíl a střílel po něm z dálky a zaútočil zblízka. Kontantní boj, rychlost a pohyb vypadaly hodně podobné Souls hrám.

Boss byl větší než hráč, ale ne obrovský. Podle spekulací Red Liquorice šlo o jednoho z prvních bossů ve stylu Asylum nebo Taurus Demona. Nešlo ale o nijak zvlášť působivou akci.

Druhé video neobsahovalo žádný boj. Patrně šlo o nějaký průzkum oblasti a pohyb směrem k velké zdi nebo bráně v zasněžené oblasti. Sledovali jste buď ostatní hráče nebo nepřátele před hráčem v relativně malé vzdálenosti, ale cílení na objety vyvolávalo něco jako "kruhové" efekty. Asi šlo o zaměření na cíl nebo jejich identifikaci. Díky všudypřítomnému sněhu připomínala scéna jednu mecha hru od Capcomu [Red Liquorice měl patrně na mysli Lost Planet - pozn. autora].

Na závěr ještě Red Liquorice uvádí, že v průzkumu byl uveden výběr názvů, takže o finálním ještě rozhodnuto nebylo. Většina z nich byla Armored Core: "něco, včetně pouhého „Armored Core“ a obou možností s číslicí Armored Core 6 a Armored Core VI a snad i nějakých dalších.

Již v září roku 2016 společnost FromSoftware v jednom z rozhovorů potvrdila, že pracuje na novém dílu Armored Core. O dva roky později pak prezident společnosti Hidetaka Miyazaki prozradil, že je titul stále ve vývoji. K žádnému oficiálnímu oznámení ještě ale nedošlo.

Na závěr ještě uvádíme, že obrázek v záhlaví novinky je z Armored Core V.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama