Uniklé emaily potvrzují, že tvůrci Dishonored pracují na Prey 2
Prey 2 Novinka Uniklé emaily potvrzují, že tvůrci Dishonored pracují na Prey 2

Uniklé emaily potvrzují, že tvůrci Dishonored pracují na Prey 2

Michal Burian

Michal Burian

8

Přitom Bethesda to začátkem srpna popřela. Uniklé emaily ale naznačují něco úplně jiného.

Reklama

Kotaku získalo emaily, které potvrzují spekulace, že problematický vývoj sci-fi střílečky Prey 2 přebral tvůrčí celek z Arkane Studios. Pokud je to pravda, tak by to znamenalo, že nám společnost Bethesda začátkem tohoto měsíce lhala, to totiž vyvrátila domněnky a odmítla, že by tvůrci Dishonored pracovali na Prey 2.

"Nemám tušení, odkud se všechny ty věci vzaly. Prey 2 od Human Head je Prey 2 od Human Head. Arkane dělají na své věci. Budeme připraveni o tom mluvit, až se vývoj posune blíže k dokončení (až se bude blížit vydání, poz. redakce)," dušoval se před časem Pete Hines, viceprezident pro PR a marketing v Bethesdě.

Teď je ale vše jinak. Z emailů lze jednoduše vyčíst, že Arkane Studios mají na starost vývoj Prey 2. Producent Raphael Colantonio odeslal svým zaměstnancům 31. května zprávu, aby nemluvili s novináři o hře, když se provalilo, že právě oni pracují na Prey 2.

Kotaku se následně podařilo ještě zjistit, že na Prey 2 by měli pracovat vývojáři v texaském Austinu, zatímco ve francouzských kancelářích v Lyonu by mělo vznikat pokračování nebo nástupce Dishonored. Prozradil jim to zdroj, který je obeznámen s projektem.

Arkane dokonce mají v plánu udělat s Prey 2 duchovního nástupce System Shocku 2, pomáhat jim mají někteří vývojáři z Human Head. Ty původně pracovali na Prey 2. Bethesdě se ale titul nezamlouval a bylo rozhodnuto, že vše bude přepracováno.

Prey 2 bylo oficiálně oznámeno v roce 2011, hratelná ukázka byla ukázaná později ve stejném roce na Electronic Entertainment Expo. O rok později byla odložena kvůli tomu, že nesplňovala kvality. Letos v červnu Bethesda řekla, že to nebylo prostě dost dobrý.

Tak uvidíme. Pokud emaily nejsou podvrh, což nepředpokládám (to by si Kotaku nedovolilo), tak se na Prey 2 skutečně pracuje v Arkane Studios. Kdy to ale Bethesda oficiálně oznámí, není jisté, natož kdy a na jaké platformy hra vůbec vyjde. Prozatím o tom Bethesda mluvit nechce. Kotaku se jich dotázali na výše zmíněné emaily a mluvčí jim akorát odpověděl, že nemluví o tom na čem v Arkane pracují a o Prey 2 nemají žádné nové informace, s nimiž by se s veřejností chtěli podělit.

Je rovněž otázkou, zda nakonec půjde o Prey 2. Třeba z toho v Arkane udělají úplně jinou hru založenou na stelath podobně jako Dishonored.

Tvůrčí deníček pro původní Prey 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama