Uniklé válečné plány Ukrajiny šířil herní Minecraft Discord
Novinka Uniklé válečné plány Ukrajiny šířil herní Minecraft Discord

Uniklé válečné plány Ukrajiny šířil herní Minecraft Discord

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Podle všeho se jedná o velmi zásadní únik.

Reklama

Vojenská tajemství byla naposledy vyzrazována fanoušky válečné hry War Thunder. Tentokrát se však do šíření utajených informací pustila skupina na neoficiálním serveru Minecraft Discord, kde se objevily dokumenty, zaměřené na plány pomoci, kterou chce poskytnout USA a NATO válkou postižené Ukrajině. A nejen ty. Krom nich došlo také k vypuštění informací zaměřených na bojové ztráty obou stran, které jsou taktéž tajnou informací.

Podle bělehradského výzkumného pracovníka Arica Tolera, však nemá server Minecraft Discord představovat původní zdroj. Tím měl být jiný server Discordu, na kterém se nacházelo více než 100 utajovaných souborů, z nichž bylo 30 a více vypuštěno na jednom z Youtube kanálů, zatímco 10 zamířilo právě na už zmíněný server Minecraft Discord. Jednat se má o opravdu zásadní únik, představující podle New York Times "významné narušení amerických zpravodajských služeb". Pentagon aktuálně celou situaci aktivně vyšetřuje. Jedním z podezřelých je bezesporu uživatel Lucca, který měl dokumenty jako první nalézt a následně šířit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama