Unikly detaily o multiplayeru The Last of Us
The Last of Us Novinka Unikly detaily o multiplayeru The Last of Us

Unikly detaily o multiplayeru The Last of Us

Michal Burian

Michal Burian

29

Odehrávat se má v otevřených a rozhlehlých mapách, kde budete se skupinkou hráčů bojovat proti banditům a infikovaným. Chybět nemá trénink schopností a dovedností, výroba a vylepšování zbraní a mnoho dalšího.

Reklama

Multiplayerová část survival thrilleru The Last of Us od šikulů ze studia Naughty Dog (tvůrci série Uncharted) je stále zahalena rouškou tajemství, a to i přesto, že 14. června na pulty obchodů vtrhne plná verze. V singleplayerové demoverzi byl však nalezen kód, jenž obsahuje spoustu zajímavých informací o hře více hráčů. Tak se na ně pojďme společně podívat.

Multiplayer The Last of Us se pochlubí unikátním systémem klanů. V otevřených a rozhlehlých mapách plných nebezpečí budou mít malé skupinky hráčů za úkol přežít 12 týdnů (pravděpodobně jedno herní kolo, celkem mají být tři kola). Budete muset nalézt pokud možno bezpečné zóny a postavit tábory, které poslouží jako útočiště před bandity a infikovanými, stejně tak pro respawn. Kromě toho v nich budete moci blíže nespecifikovaným způsobem cvičit další přeživší, kteří se budou zlepšovat v boji, a nabírat další členy do svého týmu. Pokud budete mít málo živých hráčů, tak budete moci přibrat i postavy ovládané umělou inteligencí.

Pakliže si říkáte, že to bude hračka, tak vás může překvapit, že hra více hráčů má mít údajně náhodně generované události, které vám mohou způsobit nepěkné vrásky. Přirovnat by se to dalo k Red Read Redemption od Rockstaru, kde jste do poslední chvíle nevěděli, co vás v pustině vlastně čeká. Některé události mohou dokonce ohrozit váš tým, jiné vám zase dosud nespecifikovaným způsobem pomohou.

Každopádně neměly by chybět ani mini mise, v nichž budete mít za úkol přežít určitou dobu apod. Započítat bychom do nich mohly i zmínky o prozkoumávání prostředí pro nalezení zásob jídla, zbraní a dalšího vybavení (čím více toho naleznete, tím lépe), které vám pochopitelně pomohou k přežití v nehostinných podmínkách. Stejně tak záchrany přeživších atd. Vše se ale bude odvíjet od zkušeností vašeho týmu, podle toho budete dostávat různé úkoly. Skupinky hráčů by tak neměly zapomínat na důležitý trénink svých schopností a dovedností.

Zajímavé je, že vy i členové týmu se budou moci nakazit, například při prozkoumávání míst kontaminovaných virem. Pochopitelně tak budete muset hledat léky a plynové masky, abyste se nenakazili. Otázkou je, co by se stalo, pokud byste se opravdu nakazili, stanete se snad infikovaným a půjdete proti svým hráčům nebo jednoduše umřete a objevíte se znovu v táboře?

Z výše zmíněných detailů lze jednoduše vyčíst, že herní svět bude v multiplayeru také žít, ať už formou nečekaných událostí nebo naskriptovaných sekvencí. Podle všeho bude dost vycházet ze singleplayeru, který je taktéž zaměřen na stealth – málo nábojů, spolupráce s ostatními a samozřejmě potřebná strategie. Ne jinak tomu bude ve hře více hráčů. Vliv na střelbu bude mít také pozice, ve které se budete nacházet, mnohem přesnější střelba bude z kleče. Když už jsme u toho, budete si moci různě upravovat postavu, stejně tak vyrábět a vylepšovat zbraně.

Mějte také na paměti, že úspěch obrany a misí bude ovlivňovat možnost verbovat nové členy. Z Uncharted se vrátí také boosty, které budou fungovat jiným způsobem a celkově mají být lépe promyšlené.

Atmosférou se pak má multiplayer podobat televiznímu seriálu Walking Dead.

Mějte na paměti, že vše výše zmíněno jsou pouze spekulace a nikdo je zatím nepotvrdil, ani nevyvrátil. My si budeme moci multiplayer dneska k večeru vyzkoušet. Jakmile vám budeme moci o něm něco povědět, tak napíšeme článek. Osobně mi tenhle multiplayer nepřijde špatný. Pokud se potvrdí, dá se očekávat, že během hraní uvidíme několikrát obrazovku s načítání, jinak by to u rozsáhlých map vyřešit asi nešlo. Každopádně, raději si počkáme na oficiální informace.

The Last of Us vychází 14. června exkluzivně na konzole PlayStation 3. Naší recenzi singleplayeru si budete moci přečíst již tuto středu v 16:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama