Unikly údajné screenshoty z nového Silent Hillu
Novinka Unikly údajné screenshoty z nového Silent Hillu

Unikly údajné screenshoty z nového Silent Hillu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Na titulu má spolupracovat hned několik studií.

Reklama

Aktualizace:

Screenshoty byly mezitím zablokovány pro porušení autorského práva, což v podstatě potvrzuje jejich pravost. Dusk Golem potvrdil, že za nahlášením stojí společnost Konami. Obrázky stále naleznete zde.

Unikly údajné screenshoty z nového Silent Hillu

Původní zpráva:

Fanoušci survival hororové série Silent Hill to nemají jednoduché. Posledním plnohodnotným dílem byl Silent Hill: Downpour od českého studia Vatra Games, následovalo slavné demo P.T. ke hře Silent Hills od Hidea Kodžimy, která ale, kvůli jeho rozporům s Konami, nakonec nikdy nevznikla. A tím se Silent Hill na několik let úplně vytratil. Ale jak to teď vypadá, mohlo by se svítat na lepší časy.

O tom, že má vznikat nová hra z této série, se mluví už několik let. Nicméně v pátek jsme dostali první hmatatelné důkazy, že zřejmě skutečně existuje. Postaral se o ně známý leaker Dusk Golem, který se zaměřuje především na sérii Resident Evil a Capcom obecně, ale v posledních letech několikrát mluvil právě i o Silent Hillu.

Dusk Golem sice tvrdí, že materiál dostal z poměrně nového zdroje, ale obdržel víc než dostatek důkazů, aby mu věřil. Výsledkem je tedy to, že na Twitteru sdílel rovnou 4 screenshoty (údajně z roku 2020) přímo ze hry. Můžeme na nich vidět několik místnosti a obličej jedné z postav. Dusk Golem k tomu přidává ještě slova "Anita & Maya" (možná hlavní postavy) a "SMS zprávy", to je něco, co se v souvislosti se Silent Hillem už párkrát skloňovalo.

Nejzajímavější je na tom všem nemalá podobnost s tím, jak vypadá Resident Evil 7 či Village. Především první místnost působí, jako by byla vytvořena v RE Enginu, což může být samozřejmě náhoda, ale už v minulosti se mluvilo o tom, že má na hře pracovat nějaké japonské studio. Ale pak je tu ještě polské studio Bloober Team, které už navázalo oficiální spolupráci s Konami a párkrát i naznačilo, že by na Silent Hillu mohlo pracovat. Vysvětlení? Nový titul vzniká ve spolupráci několika studií, alespoň to tvrdí Dusk Golem. Dodává ale, že to není není jediný Silent Hill ve vývoji.

Údajný concept art
Údajný concept art

Nakonec jsme se dočkali ještě jednoho concept artu, za nímž podle popisku stojí Masahiro Ito. Známý výtvarník, který pracoval hned na několika dílech série Silent Hill, včetně těch úplně prvních.

Kdy se dočkáme oznámení, to samozřejmě není jasné. Neznáme ani cílové platformy. Dusk Golme říká, že je v tom všem stále nějakým způsobem zapojená společnost Sony. Dříve každopádně tvrdil, že pouze co se týče marketingu, exkluzivita pro PS5 by to tedy být nemusela.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama