Unreal Engine 4 až v roce 2014, říká Epic
Unreal Novinka Unreal Engine 4 až v roce 2014, říká Epic

Unreal Engine 4 až v roce 2014, říká Epic

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Třetí generace enginu Unreal se stala základním kamenem mnoha letošních hitů. Studio Epic Games už ale přemýšlí a soustřeďuje svou pozornost na Unreal Engine 4.

Reklama

To alespoň prozradil šéf studia Tim Sweeney, který většinu pracovních dnů přemítá právě o nové generaci enginu a o úskalích, kterých se musí studio vyvarovat.

„Přibližně 60% mé denní práce sestává z průzkumů ohledně nové generace enginu a nové generace konzolí,“ řekl Sweeney serveru IGN. "Je to technologie, kterou nespatříte dříve, než cca v roce 2014. Ale testování a zkoušení mi v současné době dovolí dělat spoustu skvělých věciček, které nyní nejsou praktické. Ale brzy budou."

Tou největší zábavou je prý zkoušení a příprava technologie, kterou ještě nikdo jiný neviděl, protože je z praktického hlediska ještě pár let vzdálená.

„Velkou výzvou je optimalizovat engine ke spoustě různých procesorů,“ dodal Sweeney. „Unreal 3 Engine má za zvyk rozdělovat práci mezi dvěma jádry. Jakmile ale bude jader dvacet, už nebude tak jednoduché rozdělit jednotlivé úkony. Všechny parametry se totiž dynamicky mění, na obrazovce jsou jiné situace a mění se prakticky všechno.“

Příští rok má být dle Sweeneyho pomalou ale jistou poutí k CG vizuálu a vylepšení umělé inteligence. Další generace se blíží pomalu, ale jistě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama