Unreal Tournament III
Blogy čtenářů Recenze Unreal Tournament III

Unreal Tournament III

Rád bych na svém blogu zmínil i hru, kterou asi všichni známe a možná i dodnes hrajeme. Jde o čtvrtý díl geniální multiplayerové série Unreal…

Reklama

Rád bych na svém blogu zmínil i hru, kterou asi všichni známe a možná i dodnes hrajeme. Jde o čtvrtý díl geniální multiplayerové série Unreal Tournament označovaný jako Unreal Tournament III. První díl jsme si mohli zahrát už v roce 1999 a musím říct, že byl jeden z nejlepších. Pak jsme se dočkali UT 2003, který se mi moc nelíbil a UT 2004, který už byl mnohem lepší.

Unreal Tournament III, dnes již legenda?

Dnes už se nemusíme dohadovat, je-li lepší Unreal Tournament a nebo Quake, jako tomu bylo u prvního dílu. Unreal Tournament III se totiž kladně zapsal do dějin multiplayerového hraní, stejně jako se samotný Unreal III Engine zapsal mezi nejlepší a nejpoužívanější enginy současnosti. Od Unreal Tournamentu III, dříve označovaného 2007, jsem čekal opravdu hodně, především pak nějaký ten kvalitní singleplayer. No upřímě řečeno, nedočkal jsem toho, co jsem čekal a myslím, že nejsem sám.

Hru jednoho hráče v Unreal Tournamentu III najdeme a dokonce nás zavede do otevřeného konfliktu, ale jde spíš o takový tréning na samotnou multiplayerovou hru a příběhu si moc neužijeme. No budu najivně doufat, že se snad dočkám v dalším díle. Budu se tedy věnovat převážně multiplayeru, protože na něj je hra sama zaměřena. Nejdříve si vyberete postavu za kterou budete hrát. Můžete vybírat mezi čtyřmi základními druhy a nebo si stáhnout další vzhledy, stejně jako jsem to po čase udělal já.

Hlavně pro hru více hráčů

V současnosti si můžete vybrat mezi  osmi herními módy. Základem je samozřejmě DeathMatch a další jeho podoby, jako je Team DeathMatch a Duel. Jistě potěší i klasický Capture the Flag, stejně jako nová verze s vozidly. To by mělo většině lidí stačit, ale pokud ne, můžete vyzkoušet i Warfare, Zradu a nebo Hamižnost. Já mám ale přeci jenom nejradši Capture the Flag s přáteli proti cizímu týmu a nebo nějaký ten klasicky šílený DeathMatch. Ale to už je jenom na vás, herních módů je dostatek.

Unreal III Engine známe z opravdu velkého množství her, jako je například Gears of War I a II, Army of Two, Batman Arkham Asylum, Mass Effect 1 a 2, Borderlands, Singularity, Medal of Honor Airborne a tak by se už pomalu dalo říct, že je dost okoukaný. Ano to taky opravdu je, ale je to stále engine, který vypadá parádně a je stále ve vývoji, jak nám ukázal právě výše zmíněný Mass Effect 2, ve kterém jsem přítomnost tohoto enginu, na rozdíl od ostatních her, nepoznal. I tak by to ale chtělo nějaký znatelný skok na UT engine 4, aby mohl držet krok se špičkou v podobě CryEnginů.

Zábava, dostatek map a i pár inovací

Ač je Unreal Tournament III hra která se moc nemění, najdeme i zde několik zajímavých inovací. Jednou z nich je docela zajímavý skateboard, na kterém můžete vést ukradenou vlajku, a nebo se jenom tak pohybovat po mapě. Můžete se dokonce zavěsit za spřátelené vozidlo! Nevýhodou ale je, že vás z něj velice lehce sundá jakákoli střelba a vám potom poměrně dlouho trvá, než se zvednete. Ve hře se vyskytuje poměrně velké množstí vozidel, a to od vznášedel, přes známé tanky Goliath až po obrovský Darkwalker.

K tomu všemu máte k dispozici velký počet nových, ale i klasických map, které jsou pěkně rozmanité a zároveň taky přehledné a lehce zapamatovatelné. Myslím, že vás také poteší opravdu kvalitní zpracování oblíbených map ze starších dílů série, ale třeba taky některé nové mapy, jako je například Gateway, v níž se nachází teleporty do tří velmi odlišných prostředí. Berte tuto recenzi tak trochu jako inspiraci, pokud hledáte nějakou hru, kterou jste už třeba dlouho nehráli. Když plánujete nějakou multiplayerovou akci, UT3 vás jistě nezklame.

[embed]http://www.youtube.com/v/if6Vv-5AlHs[/embed]

Unreal Tournament III

Verdikt

Unreal Tournament III je výborná multiplayerová akce, kterou ale trochu shazuje trapný pokus o singleplayer. Pokud ale sháníte hru, která vám díky hře více hráčů vydrží hodně dlouho, mohu UT3 jenom doporučit.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Multiplayer
Grafiká stránka
Zábava
Single player
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama