V Česku vzniká unikátní testovací herní studio pro hendikepované
Novinka V Česku vzniká unikátní testovací herní studio pro hendikepované

V Česku vzniká unikátní testovací herní studio pro hendikepované

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tým s názvem Gaming Heroes v současnosti spolupracuje s Warhorse.

Reklama

Společnost Good Sailors, které již více než 20 let podniká v oblasti IT komunikace a vývoje aplikací, představila svůj nový projekt s názvem Gaming Heroes. Jedná se o testovací studio orientované na herní průmysl, které se zaměřuje na spolupráci s talentovanými lidmi se zdravotním postižením. Členové Gaming Heroes v současnosti například pomáhají přednímu českému studiu Warhorse.

„Věříme v sílu diverzity a inkluzivity, která nám umožňuje poskytnout jedinečný pohled na herní průmysl a zlepšovat přístupnost her pro všechny hráče,“ uvedl v této souvislosti Filip Molčan z Good Sailors, IT společností, která se zaměřuje na zaměstnávání handicapovaných osob.

Pomáháme například s designováním rozhovorů postav v počítačových hrách – tomu se věnuje neslyšící kolega, který má výrazně silnější vnímání neverbální komunikace. Kolegové s poruchou autistického spektra jsou zase na některé složitější herní mechanismy a jejich kontrolu mnohem šikovnější než ostatní. Zkrátka jde o to využít handicap člověka k tomu, abychom z něj udělali jeho přednost,“ vysvětluje Filip Molčan.

V Česku vzniká unikátní testovací herní studio pro hendikepované
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama