V DiRT Rally bude závod na horu Pikes Peak
DiRT Rally Novinka V DiRT Rally bude závod na horu Pikes Peak

V DiRT Rally bude závod na horu Pikes Peak

Michal Burian

Michal Burian

14

Nová lokalita bude do hry přidaná tento měsíc. Podívejte se na screenshoty.

Reklama

Codemasters zveřejnil první screenshoty a detaily o Pikes Peak, nové lokality, která se brzy objeví v Early Access verzi DiRT Rally.

Pikes Peak bude součástí bezplatné aktualizaci, která dorazí v průběhu tohoto měsíce. Automobiloví nadšenci jistě vědí o čem Pikes Peak je. Pro ty ostatní uvedeme, že jde o každoroční automobilový závod na horu Pikes Peak v Coloradu. V reálné podobě trať měří 19,99 km (12,42 mil), má 156 zatáčet a má převýšení 1440 m - od začátku na Sedmé míli silnice Pikes Peak do cíle ve výšce 4300 m, což je v průměrné stoupání 7 %. V minulosti se závod jezdil na dvou površích – šotolina a asfalt, ale od srpna 2011 je celá trať vyasfaltována.

Pikes Peak tak nabídne zcela novou výzvu, oproti stávajícím třem lokalitám, s extrémní nadmořskou výškou ovlivňující výkon motoru a aerodynamiku vozu.

„Stoupání do kopce bez spolujezdce, který by vám říkal, jak ostrá bude zatáčka, představuje jinou výzvu. Hráč se musí naučit trasu. Na této trati je spousta míst, které musíte znát. Aerodynamika vozidel je v tomto případě úplně jiná, závodníci využívají křídla. Ty jsme museli také zapracovat do DiRT Rally,“ říká šéf designérů Paul Coleman a ujišťuje nás, že na aerodynamice zapracovali a poučili se z minula.

„Dalším klíčovým prvkem Pikes Peak je změna nadmořské výšky. Rozdíl v tlaku vzduchu má velký vliv na výkon motoru, s čímž pomáhají křídla poskytující přítlak. Ztráta výkonu s nadmořskou výškou je něco, co jsme již simulovali (možná jste si všimli rozdílného výkonu vozu v závodech ve Walesu a Řecku), ale v Pikes Peak pokles výkonu skutečně pocítíte.“

S Pikes Peak souvisí nový mód Hillclimb, o kterém se více dozvíme příští týden.

DiRT Rally vyšel v dubnu na PC v předběžném přístupu na Steamu a bude pravidelně aktualizován o nový obsah, stejně tak se budou opravovat případné chyby. Jako další přijde na řadu závod Panzerplatte v Německu (červen), nový multiplayerový PVP mód a Rallycross.

Pokud bude DiRT Rally úspěšný, nebrání se Codemasters vytvořit verze pro konzole nové generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama