V Evropě je nejprodávanější platformou PS3
Nintendo Wii Novinka V Evropě je nejprodávanější platformou PS3

V Evropě je nejprodávanější platformou PS3

Michal Maliarov

Michal Maliarov

44

Možná to mnohé překvapí, ale Sony dokázalo svou konzoli dotlačit na nejlépe se prodávající platformu roku 2011, alespoň tedy v Evropě.

Reklama

Pokud můžeme věřit grafům a interním číslům společnosti Nintendo, PS3 bylo rapidně v popředí již na začátku letošního roku a situace se nijak nemění ani v současné době. Prodeje konkurenčního Xboxu360 dosáhly vrcholu v červenci, zatímco Wii se muselo spokojit s květnem. PS3 ale postupně zvyšuje své prodeje a dostává se do popředí.

„Podíváme-li se na prodeje z minulého a letošního roku, zjistíme, že se PS3 hodně polepšilo,“ řekl prezident Nintenda, Satoru Iwata. „Prodeje Wii ukazují ztrátu rok co rok, zatímco Xbox360 je stabilní.“

Naopak v USA je jasným favoritem Xbox360, který prodal zdaleka nejvíce. V Evropě dokáže držet stejnou laťku takřka celý rok, což je zajisté úctyhodné.

Nesmíme ale zapomínat, že je to listopad a prosinec letošního roku, od kterých se očekávají zdaleka největší prodeje. To je dáno především kombinací nastupujících Vánočních prázdnin a opravdu hutnou nadílkou herních hitovek, jež se na nás sypou ze všech stran. Ať už tedy plánujete nakoupit jen konzoli, nebo rovnou celý balíček, nadcházející měsíce budou tou nejlepší dobou tak učinit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama