V Metru Exodus se vrátí některé známé frakce
Novinka V Metru Exodus se vrátí některé známé frakce

V Metru Exodus se vrátí některé známé frakce

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Hanza a Řád se stále snaží udržet mír a pořádek v moskevském metru. Z předešlých dílů se vrátí i někteří známí mutanti.

Reklama

Před necelým týdnem jsme se dočkali nového traileru, který láká na Metro Exodus od studia 4A Games. Nyní tvůrci rozšířili oficiální webové stránky hry, díky čemuž máme k dispozici několik nových informací o tom, co nás v novém dobrodružství Arťoma čeká.

Tentokrát sice máme cestovat napříč Ruskem, ale ve hře bude stále hrát významnou úlohu Moskva a místní metro, v němž kvůli následkům jaderné války přežívají lidé. Jestli jste hráli některý z předešlých dílů nebo jste četli knižní předlohu od Dmitrije Glukhovského, pravděpodobně víte, že o nadvládu nad metrem soupeří různé frakce. Tentokrát tomu ale bude trochu jinak.

Po letech krvavé občanské války mezi Rudými a Říší, kterou si očividně tvůrci vypůjčili z knižního Metra 2035, se dostala do popředí Hanza. Ta má nyní dominantní postavení a stále se jí daří utvářet relativně vlídný dojem, zčásti díky podpoře obchodu a ideji společenských svobod. Hanza je tak přirozeným spojencem Řádu, který se stále snaží v metru udržovat mír. Činnost Řádu je mimo jiné dalším důkazem toho, že Metro Exodus dějově navazuje na ten nejlepší možný konec Metra: Last Light.

Nevrátí se ale jen frakce. Znovu se setkáme i s některými druhy mutantů, s nimiž jste mohli bojovat v předešlých dílech. V traileru byli k vidění hlídači, poměrně běžní, o samotě nepříliš nebezpeční tvorové. Opakem jsou démoni, obří létající potvory, které jsou považovány za jedny z nejnebezpečnějších mutantů, s jakými se můžeme v postapokalyptické Moskvě setkat. A jak se zdá, stále mají v oblibě uchopení člověka a následné upuštění z velké výšky.

Mutanti však nejsou jedinou hrozbou, která čeká na povrchu. Moskva je stále zamořena radiací, a tak musí Arťom a ostatní hraničáři během cest mimo tunely metra využívat plynovou masku. Jak ale naznačilo první video z letošní E3, mimo Moskvu bychom se mohli bez masky docela dobře obejít. Řád byl dlouhá léta přesvědčen, že mimo Moskvu se nedá žít, ale to se nyní může změnit.

K dispozici je také jeden nový screenshot, který ukazuje, že jednání Hanzy nemusí být ani zdaleka tak mírumilovné. Na webu, na nějž vede odkaz v prvním odstavci této novinky, pak najdete i panoramatický 360° obrázek, díky němuž se lze prohlédnout zdevastovaný povrch Moskvy. Vypadá to však, že další významné informace o hře a její náplni se dozvíme až v průběhu jara příštího roku. Vydání Metra Exodus je přitom naplánováno na podzim 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama