V multiplayeru Dooma na nás čeká variace na King of the Hill s power-upy
DOOM Novinka V multiplayeru Dooma na nás čeká variace na King of the Hill s power-upy

V multiplayeru Dooma na nás čeká variace na King of the Hill s power-upy

Jan Kalný

Jan Kalný

15

Pod názvem Warpath se skrývá multiplayerový mód, který se jen těžko rozezná od King of the Hill. Změnou je ovšem fakt, že bod, který musíte zabrat, se pohybuje po mapě.

Reklama

Z Dooma jsme toho už slyšeli docela dost. Víme, že by měla kampaň hry vydržet zhruba na 13 hodin, že se dočkáme nelineárního prozkoumávání prostředí a nedávno jsme se také dozvěděli několik nových detailů. Nyní ale přichází na řadu pár drobků z multiplayeru.

Bethesda odhalila jeden z herní módů, který na hráče čeká – Warpath. Jde víceméně o variaci na klasický King of the Hill, ve kterém týmy bojují o konkrétní bod na mapě. Změnou oproti původnímu konceptu módu je ovšem to, že tenhle bod, o který ostatní bojují, bude mobilní a bude rotovat po mapě.

A aby toho bylo málo, také jsme se dozvěděli trochu informací o „Hack Modules“. Zjednodušeně řečeno power-upech. Ty jsou vždy na jedno použití a je na vás, abyste rozhodli, kdy se budou hodit nejvíce. Alespoň zatím to ale vypadá, že se nejedná o nikterak silné power-upy, které z vás udělají nesmrtelného vojáka s nekonečným počtem nábojů a silným raketometem v ruce.

Mezi oznámené power-upy patří Retribution, jenž vám ukáže zdraví a lokaci hráče, který vás zabil; Scout, který odhalí lokaci všech hráčů poblíž; Vital Signs, který ukáže zdraví všech nepřátel a v neposlední řadě Power Seeker, který ukáže lokaci ostatní power-upů.

Pokud je power-up aktivní a vy umřete, tak se vám nezruší. Jakmile se opět zrodíte, bude odpočet pokračovat tam, kde přestal.

Kromě toho také víme, že bychom se měli dočkat power-upu, který zrychlí respawn předmětů a také jednoho, který by vás měl převtělit do „mariňáky vraždícího monstra“, díky němuž můžete v módu Warpath ochránit nebo zaujmout ten bod, o který každý bojuje. Prozatím to zní, že by mohl být multiplayer stejně zábavný a stejně brutální jako singleplayer. Už 13. května bychom měli vidět, jestli tomu tak skutečně bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama