V Rise of the Tomb Raider se Lara Croft zašpiní
Rise of the Tomb Raider Novinka V Rise of the Tomb Raider se Lara Croft zašpiní

V Rise of the Tomb Raider se Lara Croft zašpiní

Michal Burian

Michal Burian

22

Nové informace přímo od kreativního ředitele. Co jsme se dozvěděli?

Reklama

Kreativní ředitel Noah Hughes si našel chvilku a odpověděl fanouškům na zvídavé otázky ohledně připravované akce Rise of the Tomb Raider, která vyjde na konci letošního roku s časovou exkluzivitou pro Xbox One a Xbox 360.

Stejně jako v předešlém dobrodružství, tak i v tomto se bude oblečení hlavní hrdinky Lary Croft postupně trhat a špinit. Když se oblečení dostane do kontaktu s vodou nebo blátem, tak bude mokré/špinavé a bude pomalu schnout.

Zahřát se bude moci u ohně, kde se rychleji usuší. Hráč bude moci rovněž vidět, jak ji taje sníh ve vlasech. S tím souvisí i speciální animace, kdy si Lara bude u ohně zahřívat ruce. Když se rozhodnete odejít od ohně, tak se hrdinka zachvěje zimou.

Lara nebude nesmrtelná, v minulém díle dost hekala a celkově si hráči stěžovali na to, že působí velmi dětinsky. Podle autorů z Crystal Dynamics to mělo své důvody: Lara byla nezkušená a vše zažívala poprvé. V Rise of the Tomb Raider bude zkušenější, ale i přesto pocítí zranění, které ji určitým způsobem ovlivní. Na jejím těle uvidíte šrámy, škrábance a dá se očekávat, že když si kupříkladu zraní nohu, tak bude kulhat.

Ve hře bude méně QTE sekvencí, při kterých vás hra bude nutit, abyste ve správnou chvíli zmáčkli požadované tlačítko. QTE eventy se objeví pouze na místech, kde je jejich použití logické.

Oproti tomu velký důraz bude kladen na hratelnost. Zapomenout máme na možnosti, že bychom se rychle dostali na námi zvolené místo. Vývojáři nás budou nutit, abychom při cestování používali vybavení Lary pro šplhání/brodění se sněhem a potom také její zručnost. Nebudeme tak běhat z jedné lokality do druhé, jako v rebootu Tomb Raider z roku 2013.

Více informací se o Rise of the Tomb Raider dočtete v našem rozsáhlém článku o příběhu. Stejně tak doporučujeme, abyste si prohlédli její vybavení a přečetli si, že se hra nebude odehrávat pouze na Sibiři. Ve hře bude i více hrobek a hádanek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama