V roce 2016 závody Nascar od DMi
Novinka V roce 2016 závody Nascar od DMi

V roce 2016 závody Nascar od DMi

Michal Burian

Michal Burian

2

Po EA a Eutechnyx budou závody Nascar od nové firmy, ale až v roce 2016. Ty letošní ještě od Eutechnyx.

Reklama

Společnost DMi, Inc. se 1. ledna 2015 stala novým držitelem práv pro hru s licencí Nascar. Nový majitel všem fanouškům Nascar vzkázal, že v příštím roce vyjde nová hra ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předešlým držitelem licence byl od roku 2010 britský tvůrčí celek Eutechnyx, předtím Electronic Arts.

„K 1. lednu 2015 se DMi stali výhradním vlastníkem licence pro videohry a digitální zábavu Nascar. Dohoda vznikala několik měsíců. Do té doby jsme o tom nemohli mluvit. Šlo o složitý proces. Vždyť současná Nascar hra má přes 1000 licencí,“ řekl DMi prezident Ed Martin.

„Usilovně pracujeme na několika nových hrách, včetně zcela novém simulátoru závodění Nascar, který očekáváme na trhu v roce 2016 pro PC, PS4 a Xbox One,“ pokračoval Martin.

Kromě práv na nové díly získala firma DMi také některé ze stávajících her, včetně NASCAR Manager, jenž bude znovu vydán. Martin ještě objasnil, že Eutechnyx pracovali na letošním titulu, který se na trhu objeví v nejbližších měsících pro PS3, Xbox 360 a PC, ale nepůjde o hru od DMi.

DMi sídlí ve městě Charlotte, Severní Karolína, což je podle Martina srdce Nascaru. Martin začal svou kariéru na počátku 90. let v Papyrus, kde se podílel na hrách Nascar. Později byl na té samé pozici v EA a nakonec v Eutechnyx.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama