V Rusku pozastaveny prodeje Company of Heroes 2 kvůli stížnostem
Company of Heroes 2 Novinka V Rusku pozastaveny prodeje Company of Heroes 2 kvůli stížnostem

V Rusku pozastaveny prodeje Company of Heroes 2 kvůli stížnostem

Michal Burian

Michal Burian

104

Ruský distributor pozastavil na tamním trhu prodeje válečné real-time strategie Company of Heroes 2 kvůli stížnostem hráčů. Těm se nelíbí herní ztvárnění sovětské vojenské historie.

Reklama

Distributorská společnost 1C-SoftKlab, která má na starost v Rusku a sousedících zemí distribuci válečné real-time strategie Company of Heroes 2 z letošního června, pozastavila na tamních trzích prodeje v reakci na množící se stížnosti hráčů. Těm se nelíbí herní ztvárnění sovětské vojenské historie.

"Kvůli množícím se stížnostem se společnost 1C-SoftKlab rozhodla zastavit prodej PC hry Company of Heroes 2 od studia Relic a Segy na území Ruské federace a SNS. V tuto chvíli analyzujeme situaci a informuje o tom vývojáře a vydavatele Company of Heroes 2," dočteme se v prohlášení.

Petici za bojkot Company of Heroes 2 podepsalo již přes 7540 lidí a všichni se shodují na tom, že ve hře je historie sovětské armády překroucena a z Rudých vojáků dělá nelítostné lidi, kteří nemají špetku soudnosti. Dokonce to jde podle nich až tak daleko, že vývojáři ve hře nadržují Západu a ukazují ve špatném světle právě sověty. To podle mnohých zneucťuje památku miliony vojáků a důstojníků Rudé armády, kteří osvobodili svět od nacistického moru.

"Nikdy jsem neviděl hru o vlastenecké válce, která obsahuje takové množství lží a překroucené historické fakty. Vaše hra je spíše produktem německé propagandy 1939-1945, což rozhodně není hra, kterou chtějí lidé hrát ve svobodném světě 21. století," napsal jeden z naštvaných hráčů.

Sega se pro server VideoGamer.com vyjádřila a nechala se slyšet, že vše se svými partnery prošetří a je si vědoma vážnosti historického kontextu v Company of Heroes 2.

Závěrem dodejme, že 1C-SoftKlab je největší vydavatelská a distributorská společnost v Rusku, SNS a východní Evropě.

Přečtěte si recenzi Company of Heroes 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama