V singleplayerových hrách od Square Enix nebudou mikrotransakce
Novinka V singleplayerových hrách od Square Enix nebudou mikrotransakce

V singleplayerových hrách od Square Enix nebudou mikrotransakce

Michal Burian

Michal Burian

17

Počítačovou platformu berou v japonské firmě za nepostradatelnou.

Reklama

V poslední době se v herním světě rozmohl škaredý vrtoch. Singleplayerové části her obsahují mikrotransakce a v některých případech je systém plateb spjat se samotnou hrou. Hráčům se to pochopitelně nelíbí, což dali hlasitě najevo u Need for Speed: Payback. Máme se bát dalších takových her?

Mocnou křišťálovou kouli bohužel v redakci nemáme. Ale minimálně od Square Enix nic takového čekat nemáme. Generální ředitel Yosuke Matsuda se pro časopis MCV vyjádřil, že v jejich singleplayerových hrách nic takového nebude, i když Deus Ex: Mankind Divided z loňského srpna mikrotransakce měl. U dalších titulů by tomu ale tak být nemělo.

Japonská společnost místo toho hledá jiné způsoby, jak z hráčů dostat další peníze za singleplayerovou hru. Ve Square Enix se nebrání dodatečnému obsahu, který nějaký čas po vydání rozšíří hru o další dobrodružství, výzvy apod. Pokud má takové DLC smysluplný obsah, nevidím v něm osobně problém.

Matsuda tvrdí, že ve firmě stále přemýšlejí nad tím, jak své hry vylepšovat. Jako příklad uvedl nadcházející PC verzi Final Fantasy XV, jež bude podporovat modifikace. Square Enix se těší na komunitní experimentování a jsou nadšeni z toho, že hráčům umožní vytvářet další obsah, sdílet ho mezi sebou a vylepšovat hru.

S tím souvisí poslední prohlášení. Počítačová platforma je pro Square Enix nepostradatelná. Doufejme, že se v budoucnu dočkáme dalších PC portů oblíbených her od Square Enix.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama