V Uncharted 4 se rozloučíme s Nathanem Drakem
Novinka V Uncharted 4 se rozloučíme s Nathanem Drakem

V Uncharted 4 se rozloučíme s Nathanem Drakem

Michal Burian

Michal Burian

37

Naughty Dog potvrdili, že Uncharted 4: A Thief's End bude poslední kapitolou v sáze Nathana Drakea.

Reklama

Delší dobu můžeme na internetu číst spekulace hovořící o tom, že Uncharted 4 bude poslední díl s hlavním hrdinou Nathanem Drakem. Domněnky jsou založeny především na samotném podtitulu čtvrtého dílu - A Thief's End. Pokud jste si to nechtěli připustit, tak po dnešní zprávě budete nejspíš smutnit.

Naughty Dog potvrdili, že Uncharted 4: A Thief's End bude poslední kapitolou v sáze Nathana Drakea.

„Naši šéfové mají vizi pro Uncharted 4. Jdeme po této vizi a bude to úžasné. Půjde o závěrečnou kapitolu Nathana Drakea, takže si myslím, že fanoušci budou nadšeni,“ řekl hlavní designér Kurt Mangenau.

Nicméně uzavření ságy Nathana nemusí znamenat konec celé série Uncharted. Je možné, že Naughty Dog už mají vymyšleno, jak přivést Uncharted zpět k životu s novou hlavní postavou. To se ale jen tak nedozvíme, zatím tak můžeme pouze dumat nad tím, jak bude příběh Nathana Drakea ukončen. Umře snad oblíbený hrdina?

Ve stejném rozhovoru se ještě rozpovídal kreativní ředitel Neil Druckmann. Neil odpovídal na dotaz ohledně E3 ukázky, kde jsme viděli Nathana řídit džíp. Fanoušci nabyli dojmu, že hra bude více připomínat otevřený svět, v určitých pasážích. Kreativní ředitel se nechal slyšet, že místo open-world označení používaní „wide-linear“ (široce lineární), protože chtějí vyprávět velmi specifický příběh se specifickým napětím. K tomu potřebují linearitu, aby hráče směřovali k příběhu, k tomu co je pro Naughty Dog hlavní. Kdyby z Uncharted udělali open-world hru, tak dle jeho slov by ze hry vyprchala atmosféra a hráč by si tolik nenašel vztah k jednotlivým postavám - místo příběhu by plnil vedlejší úkoly.

Co se týče technického hlediska, tak se po The Last of Us naučili lépe pracovat s konzolí PlayStation 4. I přesto ale singleplayerová část Uncharted 4 poběží v 30 snímcích za sekundu, zatímco multiplayer by měl být v 60fps.

Závěrem se můžete podívat na porovnání modelů postav v Uncharted 3 a Uncharted 4. Jak si sami můžete ověřit, postavy prošly proměnou a vypadají lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama