Valve a produkční společnost JJ Abramse stále plánují film
Half-Life Novinka Valve a produkční společnost JJ Abramse stále plánují film

Valve a produkční společnost JJ Abramse stále plánují film

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

O starších plánech na vznik filmů na motivy Half-Life a Portalu jsme dlouho neslyšeli, ale zjevně ještě nejsou v koši.

Reklama

Možná si vzpomenete, že jsme se v roce 2013 dočkali oznámení plánů na vznik filmů na motivy Portalu a Half-Life, na nichž by kromě Valve pracovali lidé z Bad Robot, produkční společnosti režiséra, producenta a scénáristy JJ Abramse (Star Wars: Síla se probouzí, Star Trek, Mission Impossible 3). Od té doby jsme byli zejména ústy Abramse jednou za uherský rok ujišťováni, že se na filmech stále pracuje.

Od ledna 2017 jsme však neslyšeli nic nového, a tak mnozí začali předpokládat, že se filmy od Bad Robot zařadí po bok celé řady zrušených projektů, kterých mají ve Valve na rozdávání. Největší důvod k pesimismu nabídlo relativně nedávné oznámení, že Bad Robot získává finance od čínské společnosti Tencent kvůli vývoji nových her. Původně se totiž hovořilo o tom, že Valve a Bad Robot budou spolupracovat nejen na filmech, ale i na hrách. Jediným plodem této kooperace však byl solidní, ale rychle zapomenutý herní mód Pass Time pro Team Fortress 2 od studia Escalation (dnes Bethesda Game Studios Dallas). A jelikož jakákoliv vidina další herní spolupráce padla po útěku do náruče Tencentu, dalo se předpokládat, že to znamená i konec filmů.

Jedná se však o mylný předpoklad. Alespoň k aktuálnímu datu. Gabe Newell z Valve totiž na dotaz jednoho fanouška odpověděl, že Valve, bad Robot a JJ Abrams na jednom či více filmech stále pracují. Nutno však říct, že odpověděl pouhé „ano“ a už nepotvrdil, že jde stále o filmy Half-Life a Portalu. Existuje tedy šance, že jestli se někdy filmového dítěte Valve a Bad Robot dočkáme, může využívat jinou značku.

Jinými slovy, ačkoliv jsme se dočkali ujištění, že se na filmu nebo filmech stále pracuje, pořád nejsou k dispozici žádné podrobnosti ohledně scénáře, obsazení či režie. Společnost Bad Robot a spolupráce s Valve jsou sice vždy skloňovány hlavně se jménem JJ Abramse, ale ten se s největší pravděpodobností ujme pouze role producenta, v níž se prosazuje zdaleka nejvíce, a režii přenechá někomu jinému.

Mnozí fanoušci si vysnili třeba Dana Trachtenberga. V jeho Ulici Cloverfield 10 jsou příznivci Half-Life schopní nalézt jisté podobnosti a koneckonců má na kontě povedený fanouškovský film Portalu. Trachtenberg se sice čerstvě ujal Uncharted, ale filmové dobrodružství Nathana Drakea se už léta topí v nepředstavitelném vývojovém pekle, zahrnujícím časté proměny týmu tvůrců. Proto není tak nereálné předpokládat, že se zase něco pokazí a Trachtenbergovi se uvolní rozvrh. S ohledem na současný stav Valve ale bohužel zároveń není nereálná ani ta vidina, že i film Half-Life či Portalu nakonec skončí v propadlišti dějin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama