Valve nejspíš opravdu pracuje na Source engine 2
Novinka Valve nejspíš opravdu pracuje na Source engine 2

Valve nejspíš opravdu pracuje na Source engine 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Fanoušci Valve si opět hráli na Sherlocka Holmese, a v souborech nového programu Source Filmmaker nalezli množství odkazů na next-gen Source 2.

Reklama

O Regulérním Source 2 se spekuluje už velmi dlouho. Většinou však šlo jen o přání fanoušků a hráčů. Až doteď. Už se stalo takovým moc hezkým pravidlem, že se v souborech nějakého produktu od Valve skrývají odkazy a reference na něco nového. V rámci dalšího Half-Life jsme se koneckonců dočkali nových animací Dr. Magussona v Portalu 2, řady odkazů v CS: Global Offensive, nebo loga Combine v Dotě 2. Vždy ale šlo spíše jen o jeden jediný nález.

Ohledně Source 2 však bylo nalezeno množství odkazů a narážek, a to v kódu nového programu na tvorbu videí, Source Filmmaker. Vše začalo následujícími řádky:

_TOOLS = None

def tools( engine='Source 2' ):

Hned poté se fanoušci zahrabali do souborů SFM trochu víc, a našli další odkaz, jenž je o poznání jasnější:

'''Return an str with the current engine version.

If key doesn't doesn't exist, assume 'Source', otherwise invalid -- assume next-gen 'Source 2'.'''

V tomto případě moc nepřichází v úvahu pochybnosti. Tohle prostě nemůže být náhoda, zároveň by Valve navzdory jejich pověsti maximálních trollů nezašlo až tak daleko. Nabízí se však otázka, jestli je Source 2 opravdu regulérní Source 2, nebo jen další masivní aktualizace současné verze. Oba případy jsou ale nadmíru slibné. Ačkoliv jsme dosud zastávali názor, že je Source 2 zbytečný, výsledek by nemusel být vůbec k zahození, zvlášť když se dá očekávat, že launch titul nebude nic jiného, než Half-Life 3 (i na něj byl v SFM nalezen jeden odkaz, konkrétně na nový model Alyx). Možná právě proto je hra neustále odkládána, a to bez jakýchkoliv obrazových materiálů či informací. Jestli je to tak, vše by do sebe zapadalo.

Nabízí se však zároveň řada otázek. Dočkáme se ještě podpory DirectX 9? Jakou roli v tom může hrát Linux? Uvidíme, jedna otázka už však zodpovězena být může, a to nálezem odkazů na SDK nástroj Hammer 2.0, tím pádem se nemusíme bát o budoucnost modařské komunity okolo Valve her. Nezbývá než klasicky čekat na vyjádření Valve. I tentokrát navíc chceme slyšet váš názor. Brali byste Source 2? A co od něj očekáváte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama