Vampyr a Call of Cthulhu koncem roku
Call of Cthulhu Novinka Vampyr a Call of Cthulhu koncem roku

Vampyr a Call of Cthulhu koncem roku

Michal Burian

Michal Burian

5

Akce s RPG prvky, ve které budete upírem, a detektivní horor.

Reklama

Společnost Focus Home Interactive na čtvrté čtvrtletí letošního roku upřesnila dvě očekávané hry; Vampyr od Dontnod a Call of Cthulhu od Cyanide Studio. Oba tituly tak vyjdou v období od října do konce prosince, pokud nedojde k nečekanému odkladu, což by nebylo nic nového. Často vydavatelé cílí své hry na konec roku, ale potom je odloží na začátek toho nadcházejícího. Často se tak děje z důvodu, že poslední tři měsíce roku jsou naplněny k prasknutí. Nejinak tomu bude letos, očekává se Star Wars: Battlefront 2, nové Call of Duty a spousta dalších.

Cyanide kromě Call of Cthulhu připravuje ještě Styx: Shards of Darkness, ten má dorazit již v březnu na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Pojďme se na jednotlivé projekty podívat podrobněji. Vampyr je nadějná akce s RPG prvky. Vžijete se do chirurga Jonathana Reida, který se v roce 1918 vrací z první světové války do Londýna. Už je ale jiný, je nakažen, jeden z jeho pacientů ho kousl. Jonathan se pomalu stává upírem, ale se svým novým já bojuje. Podobně jsou na tom ulice Londýna, kde řádí smrtící španělská chřipka. Jonathan se musí vypořádat se svým novým já, bude pouze na vás, koho si dáte k večeři. Myslet musíte na to, že vaše činy budou mít na herní svět nemilosrdný dopad.

V Call of Cthulhu budeme sledovat případ soukromého detektiva Edwarda Pierce. Ten se vydal hledat pravdu, která stojí za úmrtím uznávané umělkyně a její rodiny z odlehlého ostrova. Pierce je zvyklý věřit svým instinktům, ale když začnou mizet těla a objevovat se znetvořené velryby, je to jen začátek pokřivené reality. Vyšetřování vás zavede blíže ke sféře vlivu Velkého spáče a vy začnete pochybovat o všem, co vidíte. Budete muset najít hranici mezi vlastním šílenstvím a odhodláním zjistit, co se skrývá ve stínech – neboť se říká, že šílenství je to jediné, co vás dokáže dovést k pravdě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama